Sievietes elegance VIŅU skatījumā (42)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Rocis

Tuvojoties Sieviešu dienai, TVNET nolēma saaicināt kopā dažādus vīriešus, lai padiskutētu par mūsu, sieviešu eleganci. Kas tā ir viņu skatījumā un vai maz mūsu pūliņi izskatīties labi tiek pamanīti?

Uz šo aizraujošo diskusiju nolēmām paaicināt vīriešus, kuri ir atšķirīgi gan profesijās, gan dzīves uzskatos – tas tā, lai viņu viedoklis būtu dažāds. Uz mūsu ideju atsaucās Teātra Observatorijas aktieris Andris Bulis, pasaules apceļotājs, seksologs un uzņēmējs vienā personā – Jānis Vaišļa, rokeris Aivars Freimanis jeb sabiedrībā pazīstamais Frīdis, modes konsultants Eižens Baļķens, uzņēmējs Jānis Pipars un transporta pakalpojumu sniedzējs Juris Gruzna.

Tā kā vīriešiem visa mīlestība iet caur vēderu, mēs viņu labvēlību centāmies uzpirkt ar gardām brokastīm, kuras mums sagādāja mājīgais restorāns “Monterosso”.

Jāatzīst, ka šī ideja mums tapa kopā ar zeķu veikalu “Sockbox” un tā īpašnieci, dizaineri Inesi Krūmiņu, tāpēc runāsim ne vien par sievietes eleganci kopumā, bet arī par vienu no tās interesantākajiem aksesuāriem, proti, zeķēm.

Modes konsultants Eižens Baļķens
Modes konsultants Eižens Baļķens Foto: Kaspars Rocis

Kas jūsu skatījumā ir sievietes elegance?

Eižens Baļķens: “Manuprāt, sievietes eleganci raksturo viss viņas izskats kopumā. Atzīstu, ka pārsvarā gan mans skatiens uz sievieti sākas no lejas uz augšu... Kurpes, zeķes, svārki utt. Līdz acīm. Lielu lomu spēlē arī tas, kā sieviete sevi iznes, vienalga, svārkos vai biksēs. Kaut vai maiss virsū, galvenais, lai tas izskatītās sievišķīgi un seksīgi!”

Andris Bulis: “Jā, es piekrītu, ka sieviešu eleganci nevaram izdalīt pa detaļām. Skatiens no augšas uz leju vai no lejas uz augšu, tas gan ir atkarīgs no situācijas. Varu atzīties, ka vīrietis pievērš uzmanību tam, kam sieviete ir gribējusi pievērst viņa uzmanību. Ja nāk ar dziļu dekoltē – man ir grūti noslēpt to, ka mani tas interesē. Sieviete maisā, to gan nezinu, neesmu saskāries...”

Frīdis: “Sievietei vienmēr ir jāatstāj kāds noslēpums mums. Man erotiskāka šķiet sieviete, kura kaut ko vairāk apģērbā ir piesegusi un atstājusi vaļu fantāzijai. Citreiz gan, kad apģērbs sāk pazust, es saprotu, ka esmu pārfantazējies (smejas). Tā ir lieta, ar ko sievietes var manipulēt. Un tā ir elegance!”

Pasaules apceļotājs Jānis Vaišļa
Pasaules apceļotājs Jānis Vaišļa Foto: Kaspars Rocis

Jānis Vaišļa: “Kad vīrietis saka, ka sieviete ir eleganta, tad viņam ir skaidrs prātā tas, ko viņš grib ar viņu darīt! (koķeti stāsta) Respektīvi, viņš zinātu, ko ar šo sievietei pasākt, ja viņa viņam tiktu... Bet, ja nopietni, tad uzskatu, ka galvenais elegances noslēpums ir sievietes saskaņā ar to, kas viņai ir mugurā. Ja sieviete ir apmierināta ar sevi šajā tēlā, tad viņa pratīs arī sevi iznest, bet, ja tas ir uzspiests ar jebkādiem dizaina standartiem no malas, tad viņa nebūs eleganta...”

Tātad principā elegance nav vis visām šūpulī likta, to ir jāprot rast un attīstīt?

J.V.: “Jā, tā ir jāiemācās! Neviens jau nav teicis, ka tas ir viegli, tāpēc šo prasmi es novērtēju!”

Mode iet atsevišķi, bet sievietes paliek un pašas veido savu izpratni. Te rodas drosme un brīvība sekot modei... Ja sieviete ir gatava mainīties laikam līdzi – tad viņa arī ir eleganta!
Frīdis un uzņēmējs Juris Gruzna
Frīdis un uzņēmējs Juris Gruzna Foto: Kaspars Rocis

Frīdis: “Es uzskatu, ka gudra sieviete vienmēr izcels savus plusus un slēps savus mīnusus. Es gan neesmu īpaši garo bikšu piekritējs, jo domāju, ka sieviete ir daudz sievišķīgāka tad, ja viņas gaitu izdaiļo brunči, bet, ja viņai ir izcili līkas kājas, tad es to sapratīšu...”

Juris Gruzna: “Pirmais, ko es ievēroju sievietēs, tomēr ir gaita, pēc tam tikai pievēršu uzmanību pārējām detaļām. Kopta sieviete, kas nodarbojas, piemēram, ar jogu, – viņa izceļas! Kaut vien kustībā, izkāpjot no mašīnas. Tu to ievēro un tad sāc tikai pētīt detaļas... Tā ka uzskatu, ka elegance ir izkopta māksla, kas ne vienmēr ir apģērbs!”

Jānis Pipars: “Manuprāt, starp gaumi un bezgaumību robeža ir tikpat tieva kā naža asmens! Man nav saprotama arī lieta, ka par džinsu biksēm, kuras rotā divi burti D&G, cilvēks ir gatavs izmest simtiem latu... Tas man galīgi nešķiet eleganti. Sievietei pašai ir jābūt personībai, un to nevarēs nopirkt ar zīmoliem apģērbā. Sievietei ir jābūt saskaņā ar savu apģērbu un tas jāmāk nest – tā ir mana teorija par eleganci!”

Uzņēmējs Jānis Pipars
Uzņēmējs Jānis Pipars Foto: Kaspars Rocis

Kā zinām, viens no intīmākajiem apģērba aksesuāriem ir zeķes, tāpēc par tām runājam maz. Tomēr šoreiz vēlētos no jums uzzināt viedokli par tām... Sieviete un zeķes – kādas ir jūsu pirmās asociācijas, to dzirdot?

J.P.: “Sieviete un zeķes... Jauks, romantisks vakars – vēlme iepazīties tuvāk... Zeķes noteikti rada vairāk fantāzijas nekā zeķbikses.”

J.G.: “Jāatzīst, ka attiecīgā vietā es iedomājos attiecīgas zeķes... Kartupeļu talkā gluži tīklenes nederēs. Bet, kad iedomājos sēdošu sievieti minisvārkos, kur palien ārā zeķes maliņa... Tas ir kas cits!”

F.: “Zeķes ir viserotiskākais no visa sieviešu apģērba...”

J.V.: “Šo aksesuāru noteikti ir izcēlusi rakstniece Astrīda Lindgrēne slavenajā bērnu romānā “Pepija Garzeķe”, kur mazgadīga meitene skraida ar pāraugušas sievietes zeķēm dažādās krāsās un joprojām cilvēkiem tas liekas simpātiski! Un man šķiet, kopš tā brīža dizaineri to striķīti sāka vilkt arī uz savu pusi... Zeķes manā uztverē? Es neieciklējos, bet, ja zeķes ir elegantā formā, tad vīrietis to noteikti pamanīs! Pareizā vietā un laikā. Bet ja ir nepareizi izcelts – tad arī viņš pamanīs! Manuprāt, zeķes ir aksesuārs pēc piederības, nevis tāpēc, ka mode prasa...”

Sievietes ir kā mazi kaķīši, ja viņām tas bumbulītis patīk - kaķītis spēlējas, ja nepatīk – jūs varat to bumbulīti kaut ar kotletēm apsiet. Nekas nemainīsies. Tāpēc ir svarīgi saprast aksesuāra nozīmi...
Aktieris Andris Bulis
Aktieris Andris Bulis Foto: Kaspars Rocis

A.B.: “Mēs tagad dzīvojam tādā laikmetā, kad sieviete ar šo aksesuāru prot spēlēties. Viņa to nereti izmanto kā ieroci vai savas personības izcelšanas elementu. Taču tautumeitām senču laikā zeķēm bija ļoti svarīga nozīme. Senāk staigāja garos dubultajos svārkos un zeķēs ar prievīti, kas bija apsieta zem celīša. Neviens to neredzēja. Tomēr sagadījās gadījumi, kad meitām tie brunči bija augstāk. Un tad vīriešiem sirds pa muti leca ārā... Līdz celim redzēt kāju!!!! Tagad redzot zeķi – uzreiz domājam, ko tas nozīmē... ko viņa signalizē? Bet kopumā tas nozīmē, ka kaut kāda maģija ir tai zeķei...”

Foto: Kaspars Rocis

Maģija ne maģija, bet interese un aizrautība gan – jā, par to jūs pārliecināsieties, pašas izlasot šīs diskusijas otro daļu, kurā visi vīrieši ar atzīmēm (no 1 līdz 5) vērtēs dažādas sieviešu zeķes. Un, ticiet man, būs daudz kolorītu izteikumu un viedokļu, par ko mēs pašas pat aizfantazēties nespētu!

Par Monterosso:
Jau 10 gadus populārais un respektablais itāļu restorāns “Monterosso”  joprojām turpina pārsteigt apmeklētājus ar izsmalcinātām gaumēm atbilstošu ēdienu autentiskumu un vīnu daudzveidību. Šodienas apstākļos papusdienot tāda līmeņa restorānā par 10 latiem ir gluži pieņemami, turklāt bieži populāru vīnu cenas ir zemākas nekā citur Eiropā. Ja pievēršam uzmanību arī laipnam servisam un vēsturiskam, siltam interjeram, kļūst saprotams, kādēļ pilsētas viesi un patstāvīgie klienti nemainīgi kā tikšanās vietu biznesa sarunām vai vakariņām vienmēr izvēlās „Monterosso”.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu