Telšu pilsētiņas iemītnieki grasās "cīnīties līdz galam" (120)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Telšu pilsētiņas iemītnieki ir gatavi savā komūnā pie Ministru kabineta uzturēties, cik ilgi vien vajadzēs, un "cīnīties līdz galam".

"Uzturēsimies šeit līdz galam! Cīnīsimies, kamēr neredzēsim, ka Latvijā lietas iet uz augšu," portālam TVNET sacīja protestētājs Gints Berneckis. Viņš tikko bijis slimnīcā un ārstējis gripu, taču, neskatoties uz to, atgriezies telšu pilsētiņā, lai cīnītos.

Pēc viņa teiktā, patlaban komūnā uzturas aptuveni 20 cilvēku, taču aukstā laika un veselības problēmu dēļ nakšņot pie valdības ēkas apņēmušies tikai pieci līdz septiņi cilvēki.

Vakar veselības likstas piemeklējušas vēl vienu telšu pilsētiņas iedzīvotāju un viņš nogādāts slimnīcā. Šodien viņu apmeklēšot kāds no "kolēģiem", un tad arī būšot zināms viņa veselības stāvoklis.

Berneckis arī pastāstīja, ka komūnu apmeklējuši sociālie darbinieki. Viņi vaicājuši, kādas ir nometnes ļaužu problēmas un kāda palīdzība viņiem nepieciešama. "Taču viņi nevar atrisināt mūsu problēmas! Mums nav individuālu problēmu, mēs cīnāmies par kopēju Latvijas problēmu," protestētājs pauda sašutumu.

Viņš uzsvēra, ka "tautai ir jābūt vienotai pozīcijai. Mums jāstāv vienā līnijā," un atzina: "Kamēr mēs šeit uzturamies, viņi [valdība] jūt, ka viņus kontrolē." Pēc protestētāja teiktā, neviena augsta amatpersona kopš premjera Valda Dombrovska viņus nav apmeklējusi.

Portāls TVNET novēroja, ka šodien "telšu pilsētiņā" joprojām dega ugunskurs, protestētāji aprunājās ar garāmgājējiem un cienāja viņus ar āboliem un cepumiem. Nometnē ārpus teltīm uzturējās daži cilvēki, kuri lielākoties runāja krievu valodā.

Pēc Bernecka teiktā, pārtiku protestētājiem atnes garāmgājēji, kā arī to iegādājas paši protestētāji.

Portāls TVNET jau vairākkārt vēstījis, ka protests iepretim Ministru kabineta ēkai sākts 30.novembrī. Tā aizsācējs Gints Gaiķēns pauda neapmierinātību ar valstī notiekošo un prasīja valdībai steidzami risināt bezdarba problēmas. Vēlāk Gaiķēnam pakāpeniski pievienojās citi protestētāji, uz trotuāra Brīvības bulvārī izveidojot telšu pilsētiņu.

Komentāri (120)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu