Šveicē pēc brutāla uzbrukuma sievietēm notiek protesti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pēc brutāla uzbrukuma sievietēm pie naktskluba Ženēvā, vairākās Šveices pilsētās notikuši protesti, kuros pieprasīts izbeigt vardarbību pret sievietēm. 

8.augusta rītā pie viena no naktsklubiem Ženēvā grupa vīriešu uzbruka piecām sievietēm, no kurām divas tika smagi ievainotas. Viena no viņām joprojām atrodas slimnīcā, bet pārējās četras ir izrakstītas, vēsta Šveices laikraksts NZZ.

Citi mediji ziņo, ka smagāk cietusī sieviete atrodas komā.

Ženēvā dienā, kad notika uzbrukums, protesta akcijā piedalījās aptuveni 200 cilvēku, un 100 līdz 200 cilvēku svētdien protestēja Lozannā, Bernē, Bāzelē un Cīrihē. Demonstrācijas organizēja sieviešu tiesību aizstāvju grupas un sociālistu jaunatnes organizācija.

Viena no protestu organizētājām, kas pārstāv sociālistus, aicināja valsts mērogā apspriest dzimumu lomas un seksismu un strādāt pie preventīviem pasākumiem vardarbības novēršanai.

Tikmēr tviterī šā uzbrukuma dēļ izcēlusies vārdu sadursme starp sociālistu politiķi Karlo Sommarugu un Šveices Kristīgo demokrātu partijas prezidentu Gerhardu Pfisteru.

Sommaruga tvītoja, ka šādi uzbrukumi nav kosmopolītiskās Ženēvas cienīgi, un aicināja īstenot pasākumus, lai novērstu šādus incidentus. Savukārt Pfisters nodēvēja Sommarugu par liekuli un antisemītu, bet vēlāk atvainojās par šādu vārdu izvēli un uzbrukumu Sommarugam personīgi.

Policija tikmēr turpina meklēt vīriešus, kas uzbruka sievietēm. Pagaidām neviens aizdomās turamais nav aizturēts, atklāja varasiestādes.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu