Krievijas saldumu ražotāja "Pobeda Confectionary" preču zīmi "Lāču ģimene" atzīst par spēkā neesošu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ceptuves "Lāči" saimnieks un maizniekmeistars Normunds Skauģis
Ceptuves "Lāči" saimnieks un maizniekmeistars Normunds Skauģis Foto: Evija Trifanova/LETA

Rūpnieciskā īpašuma apelācijas padome atbalstījusi maizes ceptuves "Lāči" iebildumu par Krievijas saldumu ražotāja "Pobeda Confectionary" preču zīmes "Lāču ģimene" reģistrāciju, apstiprināja padomē.

Padomes nolēma, ka "Pobeda Confectionary" preču zīme "Lāču ģimene" Latvijā atzīstama par spēkā neesošu.

Kā informēja SIA "Lāči" mārketinga vadītāja Ieva Miežubrāle, pagājušonedēļ Rūpnieciskā īpašuma apelācijas padome izskatīja maizes ceptuves "Lāči" iebildumu par "Pobeda Confectionary" iesniegto preču zīmes "Lāču ģimene" reģistrēšanu 2017.gadā  Latvijas Patentu valdē. Apelācijas padome, uzklausot abu pušu argumentāciju, noraidīja otra uzņēmuma mēģinājumu darboties Latvijā līdzīgā segmentā ar iepriekšminēto preču zīmi.

"Lāču" ceptuves saimnieks Normunds Skauģis atzinis, ka Apelācijas padomes lēmums ir vērtējams pozitīvi. "Nav pieļaujams, ka augstas reputācijas zīmolu, kurā esam turpat jau 25 gadus ieguldījuši lielu darbu, varētu izmantot citi uzņēmumi ātras peļņas gūšanai," uzsvēra Skauģis.

Viņš papildināja, ka "Lāču" vārds un produkcijas kvalitāte Latvijas iedzīvotājiem ir zināma, tādēļ jārēķinās, ka vēl kāds ienācējs tirgū var mēģināt gūt no tā labumu. "Uzskatu, ka Latvijas ražotājiem ir jābūt gataviem aizstāvēt savu vārdu, darbu un veiktos ieguldījumus un mēs to arī darīsim," norādīja Skauģis.

Kā liecina Rūpnieciskā īpašuma apelācijas padomes mājaslapā publiskotā informācija, padome ir Ministru kabineta iecelta lēmējinstitūcija, kas izskata izgudrojumu patentu, preču zīmju, dizainparaugu un pusvadītāju izstrādājumu topogrāfiju, ārpustiesas strīdus, kuri izriet no rūpnieciskā īpašuma objektu reģistrācijas un pēcreģistrācijas procedūrām.

Apelācijas padomes darbības mērķis ir izskatīt ārpustiesas strīdus, kuri izriet no reģistrācijas un pēcreģistrācijas procedūrām, kā arī nodrošināt rūpnieciskā īpašuma normatīvajos aktos paredzēto agrāko tiesību īstenošanu pēcreģistrācijas procedūrās.

LETA jau ziņoja, ka maizes un konditorejas izstrādājumu ražotāja "Lāči" 2017.gadā strādāja ar 8,14 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt "Lāču" peļņa samazinājās par 20,7% - līdz 132 601 eiro.

"Lāči" dibināti 1995.gadā Babītes pagastā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 961 860 eiro. "Lāči" pilnībā pieder Normundam Skauģim. "Lāču ceptuvei" pieder 16 veikali Rīgā un Latvijas reģionos.

2000.gadā Krievijā, Piemaskavas pilsētā Jegorjevskā dibinātā kompānija "Pobeda" ir viena no lielākajām konditorejas fabrikām Krievijā, kas saražo vairāk nekā 50 000 tonnu šokolādes gadā un izplata produkciju vairāk nekā 20 valstīs. Tā izvietota Maskavas pievārtē 38 000 kvadrātmetru platībā un nodarbina vairāk nekā 700 darbinieku. Savukārt uzņēmums "Pobeda Confectionery" dibināts 2014.gadā Ventspilī.

"Pobeda Confectionery" pamatkapitāls ir 3060 eiro. 90,2% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Kiprā reģistrētai kompānijai "Adellaar Holdings Limited", bet pārējo uzņēmuma kapitāldaļu īpašnieki ir Krievijas pilsoņi Vitālijs un Olga Muravjovi, liecina "Firmas.lv" informācija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu