IKEA mēbele, par kuru kolekcionāri nākotnē varētu šķirties no tūkstošiem (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Iegādājoties kādu populāru produktu, mēs nemaz neaizdomājamies, ka, iespējams, pēc vairākiem gadu desmitiem kolekcionāri to meklēs kā ar uguni. Kā norāda izsoļu nams "Barnebys", par vienu no nākotnes vērtībām varētu kļūt Zviedrijas zīmola IKEA galdiņš. Pašlaik tas nopērkams par 45 sterliņu mārciņām (50 eiro), bet 2040.gadā to varētu piedāvāt kolekcionāriem par simtreiz lielāku cenu.

"Lovbacken" kafijas galdiņš ar trim kājām ir IKEA klasika - īpaši tāpēc, ka tieši ar šo galdiņu IKEA sāka tirgot produktus nesaliktā veidā, ļaujot pircējam pašam mājās salikt nopirkto mēbeli.

"Lovbacken" pārdošanā nonāca tālajā 1953.gadā. Tā dizainu veidojis Gillis Lundgrēns, viens no Zviedrijas pazīstamākajiem dizaineriem. 

"Barnebys" līdzdibinātājs un senlietu eksperts Pontuss Silfverstolps lēš, ka 2030.gadā galdiņu izsolēs varētu tirgot 1000 līdz 1800 mārciņām (1110 līdz 2000 eiro). Savukārt 2040.gadā cena jau varētu būt pieaugusi līdz 3000 līdz 5000 mārciņām (3330 līdz 5550 eiro).

Galdiņa izgudrošana aizsāka šobrīd visā pasaulē pazīstamo IKEA koncepciju: veikalā noskatīto mēbeli nopērc kompakti sapakotā kastē un mājās saliec paša spēkiem.

Foto: publicitātes

"Ja Gillim Lundgrēnam būtu bijis busiņš, IKEA mūsdienās būtu pavisam citāda. Gillisa nelielā automašīna un mazliet pārāk lielais galds iedvesmoja tādu pakošanas koncepciju, kādu ievērojam tagad. Tas aizveda IKEA pavisam atšķirīgā virzienā nekā citus mēbeļu ražotājus," teikts mājaslapā IKEA.com.

Foto: publicitātes

"Lovbacken" uz laiku bija izņemts no pārdošanas, taču nesen atgriezās produktu sortimentā.

Kā ziņots, 30.augustā gaidāma pirmā IKEA veikala atklāšana Latvijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu