Spriedīs par jauno Sīrijas konstitūciju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ANO īpašais Sīrijas sūtnis Stafans de Mistura
ANO īpašais Sīrijas sūtnis Stafans de Mistura Foto: TASS/Scanpix

ANO īpašais Sīrijas sūtnis Stafans de Mistura (attēlā) 11. un 12.septembrī tiksies sarunās ar Irānas, Krievijas un Turcijas delegātiem, lai spriestu par Sīrijas jaunās konstitūcijas izstrādāšanu, piektdien pavēstīja ANO preses sekretāre Alesandra Velluči.

Tikšanās notiks Ženēvā ANO galvenajā Eiropas mītnē.

De Mistura, kura līdzšinējiem centieniem panākt vienošanos par Sīrijas miera līgumu nav bijis lielu panākumu, Sočos janvārī notikušajā Krievijas atbalstītajā kongresā tika pilnvarots izveidot komiteju darbam pie jaunās Sīrijas satversmes.

Krievija un Irāna Sīrijas pilsoņkarā atbalsta valdību, bet Turcija - opozīcijas grupējumus.

De Mistura sacījis, ka vēlas, lai konstitucionālā komiteja būtu izveidota vēl pirms pasaules līderu tikšanās ANO Ģenerālajā asamblejā septembrī.

Tam būs nepieciešamas tālākas sarunas, arī ar Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdību, tomēr Velluči sacīja, ka viņai nav informācijas par citām nākammēnes plānotām sanāksmēm.

Sīrija sākotnēji izturējās rezervēti pret šo ideju, bet maijā paziņoja par saviem delegātiem, kas varētu piedalīties šajos diplomātiskajos centienos.

Arī opozīcija iesniegusi savu delegātu sarakstu.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu