5 padomi, kā iegādāties lētas lidmašīnas biļetes

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Daudziem cilvēkiem mūsdienās joprojām liekas, ka ceļošana ir dārgs prieks, tāpēc bieži vien tā vietā, lai dotos atvaļinājumā uz citām valstīm, latvieši izvēlas palikt tepat un izbaudīt Latvijā sniegtās atpūtas iespējas. Esam gatavi jums pierādīt, ka arī ceļošana uz ārzemēm var būt lēta un pieejama ikvienam. Šajā rakstā esam apkopojuši piecas populārākās idejas, kuras noteikti palīdzēs iegādāties lētākas lidmašīnas biļetes nekā parasti.

1. Biļešu meklējumi privātajā režīmā

Iespējams, ka esat pamanījuši, ka vairākas reizes ienākot aviokompānijas mājaslapā, mainās arī aviokompānijas norādītās cenas. Piemēram, esat izlēmis doties uz Spānijas pilsētu Barselonu. Pirmdien jūs ienākat viņu mājaslapā un redzat, ka vienvirziena biļete pieejama par 80 EUR. Pēc pāris dienām jūs šīs aviokompānijas mājaslapu apmeklējat vēlreiz un redzat, ka tagad šīs pašas biļetes cena jau uzkāpusi līdz 100 EUR. Kāpēc tā notiek? Tas saistīts ar to, ka aviokompānijas izmanto sīkdatnes. Mājaslapas sistēma ir uzbūvēta tā, ka ir iespējams aplūkot, cik bieži esat ienācis viņu mājaslapā. Attiecīgi, jo biežāk jūs tajā ienākat, bet neiegādājieties biļeti, jo lielāka iespēja, ka biļešu cena būs augstāka. Tādā veidā psiholoģiski iedarbojoties uz cilvēku ir iespējams panākt to, lai viņš gribētu iegādāties lidmašīnas biļeti kamēr tā nav kļuvusi vēl dārgāka.  Vislabāk šādos gadījumos būtu izmantot privāto pārlūka režīmu jeb inkognito. To iespējams aktivizēt ar taustiņu kombināciju Ctrl+Shift+n (Windows, Linux un Chrome OS), savukārt Mac lietotāji to var izdarīt, izmantojot taustiņu kombināciju ⌘ + Shift + n. Tādā veidā varēsiet būt pārliecināts, ka nevajadzēs pārmaksāt par biļetes sākotnējo cenu.

2. Budžeta aviokompānijas ir izdevīgākas

Viens no populārākajiem patēriņa kredīta noformēšanas mērķiem Latvijā ir ceļošana. Bieži vien ģimenēm nav pietiekami daudz naudas līdzekļu, lai varētu doties ceļojumā, tāpēc tiek noformēti patēriņa kredīti. Tā ir iespēja iegūt nepieciešamo naudas summu un pēc noteikta laika to atgriezt. Latvijā ir vairāki aizdevēji, kuri piedāvā draudzīgus noteikumus. Piemēram, Creamcredit piedāvā individuālas procentu likmes, kas svārstās no 2.4% līdz 6%, atkarībā no personas kredītreitinga. Tas attiecīgi nozīmē to, ka gadījumā, ja personas kredītvēsture ir pozitīva, arī procentu likme būs zemāka, un tādā veidā nevajadzēs pārmaksāt par aizdevumu. Visbiežāk patēriņa kredīta summa ir no 500 EUR līdz pat 10 000 EUR. Piemēram, ja esat izvēlējies ceļot par 500 EUR,  tad noteikti ir vērts izmantot budžeta aviokompāniju piedāvājumu. Protams, budžeta aviokompānijas paredz arī mazu diskomfortu - mazāk vietas kājām, nav pieejams bezmaksas ēdiens u.c, tomēr, visticamāk, ka gadījumā, ja esi nolēmis ietaupīt, tas nevarētu kļūt par šķērsli, lai neiegādātos lidmašīnas biļeti uz vēlamo galamērķi. Izmantojot budžeta aviokompāniju piedāvājumu, ir ļoti svarīgi aplūkot arī vairākas būtiskas lietas. Pirmkārt, noteikti ir vērts uzzināt, kur atrodas lidosta uz kuru dodaties. Bieži vien zemo budžetu aviokompānijas piedāvā lidmašīnas biļetes par zemākām cenām, tomēr tādā gadījumā arī lidosta atrodas 60km no pilsētas centra. Otrkārt, noteikti ir vērts uzzināt arī to, kāda ir pieļaujamā bagāža. Gadījumā, ja būsiet pārsniedzis bagāžas pieļaujamo svaru, jums nāksies piemaksāt, lai varētu ienest bagāžu lidmašīnā.

3. Aviokompāniju kļūdu izmantošana

Noteikti esat pamanījis, ka internetā bieži vien pieejami dažādi “kļūdu” lidojumi. Šādus gadījumus noteikti vajadzētu izmantot savā labā, lai biļetes varētu iegādāties par daudz zemākām cenām. Šādi piedāvājumi rodas vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, bieži vien tā ir datu ievadītāja kļūda - ievadot lidojuma cenu, tā tiek ievadīta kļūdaini. Tas attiecīgi netiek pamanīts, un lai izmainītu cenu, jāiziet cauri laikietilpīgam procesam, tāpēc bieži vien aviokompānijas izvēlas atstāt šo piedāvājumu tādu kāds tas ir. Otrais populārākais iemesls ir valūtas konvertācijas kļūda. Lidojuma cena tiek pārrēķināta no vienas valūtas uz otru, un tādā veidā iespējams pielaist kļūdu. Un trešais populārākais iemesls ir tāds, ka aviokompānijas dažreiz aizmirst pieskaitīt degvielas piemaksas un nodevas, tādā veidā ievadot biļešu cenu, kas ir daudz lētāka nekā tās sākotnējā vērtība.

4. Izvēlies dienu, kurā lidot

Biļešu cena mainās arī no tā, kurā dienā cilvēks ir ieplānojis lidojumu. Tiek pieņemts, ka dārgākās biļetes ir piektdienās un svētdienās, savukārt lētākās lidmašīnu biļetes iespējams iegādāties otrdienās, trešdienās un sestdienās. Tas saistīts ar to, ka darba dienās ir mazāks cilvēku skaits, kas izvēlas lidot, tādā veidā samazinās arī lidmašīnas biļešu cena.

5. Pievērs uzmanību norēķinu valūtai

Noteikti esat dzirdējis kaut ko par valūtu konvertāciju. Pirms iegādājieties lidmašīnas biļetes, noteikti pievērsiet uzmanību tam, vai aviokompānija nepiedāvā norēķināties ar citas valsts valūtu. Visbiežāk gan aviokompānija liek norēķināties par lidmašīnas biļetēm tās valsts valūtā no kuras tā izlido, tomēr ir vērts painteresēties, lai uzzinātu, vai tādā veidā nav iespējams ietaupīt naudas līdzekļus.

Šie ir pāris padomi, kas jums noteikti palīdzēs ietaupīt un iegādāties lidmašīnas biļetes par daudz izdevīgāku cenu nekā parasti!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu