Tiesa vērtēs "Stendera ziepju fabrikas" konkurentu darbību

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzņēmums "Stendera ziepju fabrika" nolēmis vērsties tiesā par negodīgas konkurences faktu. Jau ziņots, ka šā gada aprīlī "Stendera ziepju fabrika" iesniedza prasību Konkurences padomē, vēršoties pret negodīgas konkurences faktu. Šā gada 6. septembrī Konkurences padome pieņēma lēmumu lietu izbeigt. "Stendera ziepju fabrika" uzskata, ka šis ir apliecinājums Konkurences padomes ierobežotajām spējām aizsargāt uzņēmējus. Uzņēmums ar prasību vērsīsies tiesā.

"Mēs ļoti paļāvāmies uz Konkurences padomes kā valsts institūcijas spēju aizsargāt tirgu. Ārvalstīs šo uzticību dēvē par tiesisko paļāvību – tā ir pārliecība, ka valsts ir ieinteresēta aizsargāt savus uzņēmējus, aiztaupot tiem lielos laika un finanšu zaudējumus, kas rodas, prasību sniedzot tiesā," komentējot Konkurences padomes lēmumu, saka "Stendera ziepju fabrikas" direktors Jānis Bērziņš.

"Stendera ziepju fabrika patlaban aktīvi pārstāv Latviju ārvalstu tirgū, arī valsts prezentācijas nolūkos bieži izmanto "Stendera ziepju fabrikas" vārdu, taču patiesībā vēlmes palīdzēt aizsargāt Latvijai svarīgu zīmolu nav. Konkurences padomei kā institūcijai jābūt instrumentiem, kā aizsargāt uzņēmējus. Vismaz ieteikt uzlabojumus, kas palīdzētu aizsargāt savas tiesības. Taču neesam saņēmuši ne ieteikumus, ne palīdzīgu roku," stāsta "Stendera ziepju fabrikas" ārējo sakaru vadītāja Inese Apse-Apsīte.

"Esam apņēmības pilni sniegt prasību tiesā. Tas prasīs pie mums strādājošo cilvēku laiku un uzņēmuma naudu, ko varētu ieguldīt uzņēmuma attīstībā. Taču šī ir cīņa par taisnīgumu un valsts prestižu. Viedokli par Konkurences padomes spēju palīdzēt uzņēmējiem paudīsim arī valsts amatpersonām," turpina J. Bērziņš.

Šā gada aprīlī uzņēmums "Stendera ziepju fabrika" vērsās Konkurences padomē ar lūgumu izskatīt negodīgas konkurences faktu. "Stendera ziepju fabrika" uzskata, ka tirgū darbojas uzņēmumi, kas mērķtiecīgi atdarina Stendera ziepju fabrikas likumīgi lietotās atšķirības zīmes, tādējādi maldinot pircējus par tirgus dalībnieka identitāti. Par negodīgu konkurenci uzskatāma arī ārējā izskata, marķējuma un iepakojuma atdarināšana, kas maldina pircējus par preces izcelsmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu