LK peļņa pirmajā ceturksnī 53 reizes lielāka nekā pērn (7)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" (LK) apkopotie 2005.gada pirmā ceturkšņa finanšu rezultāti liecina, ka koncerna peļņa pēc nodokļu nomaksas ir sasniegusi 12,4 miljonus ASV dolāru, tādējādi par 12,2 miljoniem ASV dolāru pārsniedzot pērnā gada attiecīgā perioda rezultātu. Kā "Financenet" informēja kompānijas sabiedrisko attiecību dienestā, salīdzinot ar 2004.gada pirmo ceturksni, par 14,2 miljoniem ASV dolāru pieaugusi arī LK flotes peļņa no kuģu darbības, šā gada pirmajos trīs mēnešos veidojot 17,0 miljonus ASV dolāru.

"Esmu apmierināts ar šogad paveikto. Pozitīvais tankkuģu pārvadājumu tirgus mums ir bijis labs sabiedrotais, tomēr bez LK jūrnieku, kuri ir pazīstami ar savu augsto kvalifikāciju, un krasta struktūru darbinieku ievērojamās pieredzes LK nebūtu izdevies sasniegt tik labus rezultātus," atzīst LK valdes priekšsēdētājs Imants Vikmanis. LK valdes priekšsēdētājs uzsver: "Par LK saimnieciskās darbības efektivitāti liecina arī fakts - lai gan frakts likmes šā gada pirmajā ceturksnī atradās vēsturiski augstā līmenī, salīdzinoši siltās ziemas un ievērojama skaita tankkuģu jaunbūvju parādīšanās tirgū ietekmē tās bija vidēji par 25 procentiem zemākas, kā analogā periodā pērn. Tomēr koncerna 2005.gada pirmo trīs mēnešu peļņa 53 reizes pārsniedz pagājušā gada attiecīgā perioda rezultātu." 2005.gada pirmajā ceturksnī ar peļņu darbojās visas LK flotes. Tradicionāli vislielāko ieguldījumu deva tankkuģu flote, tīrajai peļņai no kuģu darbības sasniedzot 12,5 miljonus ASV dolāru jeb 73% no visas flotes rezultāta, un par 10,2 miljoniem ASV dolāru pārsniedzot 2004.gada attiecīgā perioda rādītājus. Minētajā pārskata periodā krietni uzlabojušies arī LK gāzvedējkuģu flotes darbības rezultāti – salīdzinājumā ar 2004.gada pirmo ceturksni, peļņa no kuģu darbības pieaugusi vairāk kā divas reizes, veidojot 3,0 miljonus ASV dolāru. Minētās flotes īpatsvars kopējā peļņā bija 18%. LK refrižeratoru flotes darbība devusi 8% no kopējās peļņas jeb 1,4 miljonus ASV dolāru, savukārt koncerna sauskravu flotes rezultāts 2005.gada pirmajā ceturksnī bija 0,1 miljoni ASV dolāru, kas ir 1% no kopējās LK peļņas. Pārskata periodā tika turpināta LK tankkuģu atjaunošanas programmas realizācija, kuras ietvaros ir pasūtītas 14 tankkuģu jaunbūves – desmit kuģi tiks būvēti Horvātijas kuģu būvētavā "3.Maj", savukārt četri - Korejas kuģu būvētavā "Hyundai Mipo Dockyard Ltd.".

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu