"Johnson&Johnson" produkciju aizliedz marķēt kā "mazuļiem" domātu (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indijas Pārtikas un zāļu administrācija (FDA) pieprasījusi, lai bērnu kopšanas produktu ražotājs "Johnson&Johnson" ķīmiskā satura dēļ pārstāj savu produkciju marķēt kā "mazuļiem" ("baby") domātas preces. FDA izdeva brīdinājumu ASV bāzētās korporācijas Indijas filiālei, norādot, ka mazuļiem paredzētās produkcijas ķīmiskais saturs ne ar ko neatšķiras no pieaugušajiem paredzētās produkcijas.

Turklāt kompānijas produkcija nav ne reģistrēta, ne patentēta Indijas zāļu kontroles aģentūrā, un kompānija Indijā saņēmusi atļauju ražot tikai kosmētikas produktus.

"Johnson&Johnson" dotas 15 dienas laika, lai atbildētu uz prasību.

"Johnson&Johnson" produkciju Indijā sāka pārbaudīt pēc kāda pāra sūdzības, ka viņu bērnam pēc kompānijas produkcijas izmantošanas parādījušies izsitumi.

FDA komandas pārbaudīja "Johnson&Johnson" produkciju un konstatēja, ka tā satur 99,7% šķidrā parafīna minerāleļļas.

"Mazuļiem, īpaši jaundzimušajiem, ir jūtīga āda, un minerāleļļas izmantošana produkcijā, kas paredzēta mazuļiem, nav piemērota," sacīja FDA pārstāvis. H.D.Salunke.

"Kompānija nedrīkst izmantot marķējumu "mazuļiem" uz saviem produktiem, ja tie satur tādas kaitīgas ķimikālijas kā šķidrais parafīns. Tā ir patērētāju maldināšana," norādīja FDA komisārs A.Ramakrišnans.

"Johnson&Johnson" izdotajā paziņojumā teikts, ka Indijā pārdotās preces FDA ir apstiprinājusi un ka kompānija rūpīgi seko regulatoru norādījumiem.

FDA norāda: kompānijas iesniegtie dati liecina, ka tās produkts "Johnson''s Baby Oil" ir pārbaudīts cilvēkiem vecuma grupā no 19-35 gadiem, nevis mazuļiem.

Kompānija apgalvo, ka tā izmēģina savu produkciju gan ar pieaugušajiem, gan bērniem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu