Saeima ieceļ Eiroparlamenta deputātus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Saeima iecēla deviņus Eiroparlamenta deputātus, kuriem pienākumi būs jāpilda no šā gada 1.maija, kad Latvija kļūs par Eiropas Savienības dalībvalsti, līdz 19.jūlijam, kad stāsies spēkā jaunā Eiroparlamenta sastāva pilnvaras.

Turpmāk Latviju Eiroparlamentā kā pilntiesīgs deputāts pārstāvēs apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK deputāts Guntars Krasts, Zaļo un zemnieku savienības deputāts Andis Kāposts, Tautas partijas - Aleksandrs Kiršteins un Silva Golde, partijas "Jaunais laiks" - Liene Liepiņa un Paulis Kļaviņš, Latvijas Pirmās partijas - Inese Šlesere, Tautas saskaņas partijas - Boriss Cilevičs. Minētie deputāti līdz šim ir pildījuši Latvijas novērotāju Eiroparlamentā pienākumus. Vienīgais, kam nav Eiroparlamenta novērotāja pieredzes, būs apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" pārstāvis Juris Sokolovskis. Vienīgā Saeimas partija, kurai nav sava pārstāvja, ir Latvijas Sociālistiskā partija. Tās Saeimas frakcija tika izveidota, kad parlaments jau bija sadalījis partiju kandidātus. Pašlaik Latvijas Sociālistiskajai partijai Eiroparlamentā ir savs novērotājs Martijans Bekasovs, kurš savas pilnvaras pēc 1.maija zaudēs. Jau ziņots, ka Eiroparlamenta vēlēšanas Latvijā notiks 12.jūnijā. Jaunajā Eiroparlamenta sasaukumā Latviju būs jāpārstāv deviņiem tautas vēlētiem deputātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu