"Alīna" kļūst par kabeļtelevīzijas "Baltkom TV" 95% īpašnieku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Telekomunikāciju holdings SIA "Alīna", kuras lielākais īpašnieks ir uzņēmējs Pēteris Šmidre, palielinājis daļu kabeļtelevīzijā "Baltkom TV" līdz 95%, pastāstīja "Alīna" mārketinga direktore Sandra Kraujiņa.

Viņa sacīja, ka līdz šim "Alīnai" piederēja 45% "Baltkom TV" kapitāla daļu, bet vēl 50% kompānija iegādājusies no Austrumeiropā un bijušajās PSRS valstīs strādājošās bezvadu telekomunikāciju firmas "Metromedia International Telecomunications" un tās meitas uzņēmuma. Pārējo 5% "Baltkom TV" kapitāla daļu īpašniece paliek a/s "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs". Sīkāk par kabeļtelevīzijas "Baltkom TV" īpašnieku maiņu un kompānijas nākotnes iecerēm plānots informēt otrdien preses konferencē. Preses brīfingā "Baltkom TV" īpašnieces SIA "Alīna" valdes priekšsēdētājs Pēteris Šmidre informēs arī par "Alīna" piedāvājumu digitālās televīzijas projekta realizēšanai visā Latvijā. "Baltkom TV" ir viena no lielākajām kabeļtelevīzijām Latvijā. "Baltkom TV" piedāvā arī interneta pakalpojumus, izmantojot kabeļtelevīzijas tīklu. "Baltkom" grupa šogad ir sākusi darbību fiksēto telekomunikāciju tirgū - grupas uzņēmums "Teledialogs" maijā kabeļtelevīzijas kompānijas "Baltkom TV" tīklā sāka piedāvāt fiksēto telekomunikāciju pakalpojumus Rīgas iedzīvotājiem. "Baltkom TV" pamatkapitāls ir 150 tūkstoši latu. Kompānija pagājušajā gadā nopelnījusi 224 tūkstošus latu un palielinājusi neto apgrozījumu par 8,4% - līdz 4,481 miljonam latu. Gadu iepriekš 2001.gadā "Baltkom TV" strādāja ar 907,6 tūkstošu latu zaudējumiem un 4,132 miljonu latu neto apgrozījumu. Pēc "Lursoft" informācijas, Šmidrem pieder 75% "Alīnas" kapitāla daļu, bet 25% īpašnieks ir Juris Mazarevičs. "Alīna" līdz jauna dalībnieka piesaistei bija Šmidres individuālais uzņēmums, kas savulaik izveidoja mobilo sakaru operatoru "Baltkom GSM" (tagad "Tele2") un bija tā līdzīpašnieks, līdz kompānija 2000.gada rudenī tika pārdota skandināvu "Tele2" par 277 miljoniem ASV dolāru. Jau ziņots, ka neilgi pēc tam, kad no politikas aizgājušais bijušais Tautas partijas līderis un vairākkārtējais premjers Andris Šķēle valdībai izteica priekšlikumu iegādāties digitālās televīzijas projektu Latvijā, arī Šmidre premjeram Einaram Repšem un satiksmes ministram Robertam Zīlem oficiāli iesniedzis savu piedāvājumu ciparu televīzijas ieviešanai Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu