Pirmie seši mēneši pasaules šovbiznesā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šoreiz Krējums būs citāds - šodien atskatīsimies uz tām vietām un notikumiem, kuros šogad esam bijuši, atsauksim atmiņā sajūtas un cilvēkus, kas satikti. Ņemot vērā, ka Krējums ir viens no retajiem raidījumiem, kas rūpīgi seko līdz arī pasaules šovbiznesa aktualitātēm, raidījumu sāksim ar ieskatu notikumos, kas bijuši aktuāli visos piecos kontinentos.

SVĒTKU KARAĻI Pasaules šovbiznesā 2003.gada pirmie seši mēneši bijuši trauksmaini. Mākslinieki nespēja palikt malā, kad visa pasaule vārījās Irākas kara priekšnojautās. Kopš Aukstā kara laikiem nepieredzētas raganu medības draudēja izcelties Holivudā, kur tādi mākslinieki kā Sūzena Sarandona, Mārtins Šīns un Šons Penns atklāti pauda savu nostāju pret Buša režīmu un viņuprāt neattaisnojamo iebrukumu Irākā. Visiem māksliniekiem, kuri bija pret karu, tauta draudēja ar viņu darbu boikotu.

Mūziķu vidū visindīgākās piezīmes Bušam veltīja Džordžs Maikls un ierakstīja sirdi plosošo dziesmu Grave – “Kaps”...

Bet mūžīgā skandāliste Madonna Irākas kara dēļ sev netipiski atteicās no agrāk uzfilmētā klipa dziesmai American Life, kurā figurēja smagsvara militāristes un ieroči. Klipu pārmontēja un tagad popmūzikas karalienei aiz muguras plīvo arī Latvijas karogs.

Uz būt vai nebūt robežas līdz pēdējām stundām balansēja arī gada nozīmīgākais komerckino dzīves notikums Amerikas Kinoakadēmijas balvu pasniegšana. Šāgada lielākais pārsteigums bija labākā režisora “Oskars” Francijā no apsūdzībām izvarošanā bēguļojošajam Romānam Polaņskim par filmu “Pianists”, bet mūzikla “Čikāga” graujošo uzvaru “oskaršovā” visi jau bija prognozējuši.

Ja varētu, mēs piešķirtu “Gada šovbiznesa mammas” titulu daiļajai velsiešu aktrisei un Holivudas zvaigžņa Maikla Duglasa sievai Ketrīnai Zetai-Džonsai. Viņa grūtniecības pēdējos mēnešos brīnišķīgi dekoltētos tērpos piedalījās dažādos saviesīgos pasākumos un pat pamanījās uzdejot “Oskaru” ceremonijā... un saņemt zeltīto vīriņu. Bet 20.aprīlī nāca pasaulē Kerisa Zeta Duglasa, kuru mājās jau gaidīja brālītis Dilans.

Arī aprīlī, savā 39-tajā dzimšanas dienā pie altāra devās viens no pasaules visiekārotākajiem šovbiznesa vecpuišiem – aktieris Rasels Krovs. Ekrāna gladiators ar savu skolas laiku draudzeni aktrisi un dziedātāju Danielu Spenseri laulājās kapelā, kas bija uzcelta viņa plašajā īpašumā Austrālijā.

Šjā pusgadā pasaules zvaigžņu plejāde piedzīvojusi arī dažus smagus zaudējumus. Debesu dārzos turpmāk katrs citādāk spēlēs viens no grupas Bee Gees brāļiem Moriss Gibs, negantniece ar samtaino balsi Nina Simone... un caur un cauri džentlmenis uz ekrāna un dzīvē – aktieris Gregorijs Peks...

Šāgada gaidītākā filma un pagaidām arī absolūtais gada kases grāvējs Latvijā ir “Matrikss atjaunots” Pēc četru gadu pārtraukuma viņi ir atgriezušies – gan vecie labie un ļaunie, gan jaunie – arī labie un ļaunie Matriksa varoņi divdesmitā gadsimta nogales kulta filmas otrajā turpinājumā.

Žēl vienīgi, ka vismaz pagaidām esam tikai pasaules šovbiznesa patērētāji, nevis tā dalībnieki. Lai gan Kannās par vienu no filmu festivāla sensācijām kļuvusī franču animācijas filma “Randiņš Belevilā” daļēji ir arī Latvijas prasmīgo animatoru roku darbs, mūsu valsts vārds šādā līmenī vēl pilnā skaļumā neskan.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu