Ministre: Par ziedojumu krituma kompensēšanu sporta nozarei lems nākamā valdība (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola
Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola Foto: Ieva Leiniša/LETA

Par ziedojumu krituma kompensēšanu sporta nozarei lems nākamā valdība, otrdien žurnālistiem norādīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Ministre uzsvēra, ka visprātīgāk par sporta nozares lūgumu kompensēt ziedojumu kritumu divu miljonu eiro apmērā būtu lemt pēc Saeimas vēlēšanām.

"Patlaban visas interešu grupas grib izmantot brīdi, kad politiķiem un deputātu amata kandidātiem ir jācīnās par vēlētāju, tāpēc ir vēlme solīt vairāk, nekā tas būtu normālā situācijā. Cerams, pēc vēlēšanām, kad visi būs nomierinājušies un būs beidzies vairāksolīšanas laiks, deputāti un ministri izvērtēs budžeta iespējas un lems par to, kuras iniciatīvas atbalstīt," atzina Reizniece-Ozola.

Jau ziņots, ka Saeimas Sporta apakškomisija vērsīsies pie valdības ar prasību rast iespējas kompensēt ziedojumu sarukumu sporta nozarei aptuveni divu miljonu eiro apmērā, otrdien nolemts apakškomisijā.

Iniciatīvas "Es atbalstu sportu!" pārstāvji apakškomisijas sēdē pauda pārliecību, ka nodokļu reformas rezultātā 2018.gada pirmajā pusē sarucis sportam ziedoto līdzekļu apjoms, kā dēļ nozare saskata riskus turpmākai sekmīgai funkcionēšanai.

Finanšu ministrijas pārstāve Astra Kaļāne skaidroja, ka nav objektīvi uzņēmumu veikto ziedojumu apmēru pēc nodokļu reformas stāšanās spēkā skatīt pirmā pusgada griezumā, īpaši ņemot vērā, ka lielākā ziedojumu daļa visbiežāk valsts budžetā nonāk gada beigās.

Kaļāne uzsvēra, ka uzņēmumiem līdz ar nodokļu reformu ir radušās papildu iespējas, kā ziedot sportam, taču vienlaikus viņa akcentēja, ka ziedošana ir brīvprātīgs process un valsts nevar uzspiest to darīt.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu