Bunkšs pildīs vienotā regulatora izpilddirektora pienākumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas izpilddirektora pienākuma izpildītāju kļuvis bijušais Saeimas deputāts un īpašu uzdevumu ministrs valsts pārvaldes un pašvaldību reformas jautājumos Jānis Bunkšs.

Komisija šodien paziņojusi, ka par izpilddirektora pienākumu izpildītāju Bunkšs sācis strādāt kopš šā gada 2.janvāra. Bunkš kopš savienības "Latvijas ceļš" (LC) dibināšanas bija tās biedrs, taču tagad darbību LC apturējis. Kā laikrakstam "Diena" paskaidrojis LC priekšsēdētājs Andris Bērziņš, Bunkša jaunais amats ir ar politisko darbību nesavienojams. Saskaņā ar aģentūras LETA arhīva datiem, Bunkšs 1979.gadā Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā (tagad LLU) beidzis Lauksaimniecības mehanizācijas fakultāti specialitātē inženieris-mehāniķis, bet 1992.gadā LLU ieguvis ekonomikas zinātņu maģistra grādu. No 1979. līdz 1990.gadam Bunkš strādājis Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā, bet kopš 1990.gada trīs gadus vadīja Jelgavas pilsētas padomi. Bunkš bijis LTF biedrs un 1993.gadā - viens no LC dibinātājiem. 1993. un 1994.gadā Bunkš bija Pašvaldību reformu departamenta direktors, bet 1994.gada septembrī kļuva par 5.Saeimas deputātu. Viņš tika ievēlēts arī 6. un 7.Saeimā. Vairākās valdībās Bunkšs bija pašvaldību lietu valsts ministrs un īpašo uzdevumu ministrs valsts pārvaldes un pašvaldību teritoriālās reformas jautājumos. No LC saraksta Bunkšs pērn kandidēja arī 8.Saeimas vēlēšanās, kurās LC cieta neveiksmi un parlamentā neiekļuva.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu