Nākamgad LTV2 vietā būs LTV 7

LETA
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada 31.decembrī tiks likvidēts Latvijas Televīzijas programmas nosaukums "LTV2", un no 1.janvāra tiks raidīta programma ar jaunu nosaukumu - "LTV7" jeb programma "7". LTV1 un LTV7 būs atšķirīgas un līdzvērtīgas, un izmaiņas notiek, lai atgūtu skatītāju uzticību, šodien preses konferencē informēja LTV ģenerāldirektors Uldis Grava, uzsverot, ka programmas nevis konkurēs, bet papildinās viena otru.

Pēc LTV sabiedrisko lietu vadītājas Ingrīdas Šmites sniegtajām ziņām, vienlaikus tiek mainīts logo, programmas nosaukums, saturs un tēls. Šmite norādīja, ka LTV2 gadiem ilgi bijusi otršķirīga programma, kur ielikt pārpalikumus. LTV pāriet uz vienotu LTV korporatīvo logo un programmas identifikācijas logo ēterā. LTV korporatīvais logo būs identisks ar LTV1 logo. Kā uzsvēra Šmite, agrāk šāda vienota logo nav bijis. Logo autors ir LTV mākslinieks Kristaps Skulte. LTV1 moto būs "No pirmdienas līdz svētdienai - kopā ar mums!", bet LTV7 - "Ik diena kā svētdiena!". Plānots, ka ekrānā jaunie logo abās programmās būs redzami no 31.decembra vēla vakara, apmēram no plkst.21.00. LTV7 būs sporta, izklaides, filmu, seriālu, jauniešu un mazākumtautību kanāls. LTV7 raidīs 7,5 stundas darbadienās un 16 stundas brīvdienās. Kā žurnālistus informēja LTV programmu direktore Dārija Juškeviča, līdz ar izmaiņām programma nodalīta no komercdarbības un "iztīrīta", likvidējot raidījumus, kuri sadrumstalo tīklus un nav kvalitatīvi. Pēc šodien preses konferencē sniegtajām ziņām, LTV7 gaidāmas sporta pārraides ar visai iespaidīgu translāciju skaitu vietēja mēroga, Eiropas un pasaules mačos. Tiek solīts, ka visur, kur būs Latvijas izlase, būs arī LTV kameras, īpašu uzmanību pievēršot basketbolam un futbolam. LTV7 tiek solītas filmas un seriāli, kuros būs piedzīvojumi, drāmas, detektīvi, mistika, romantika, tā saucamās situāciju komēdijas. LTV pārstāvji solīja, ka būs skatāmas arī labākās Eiropas kompāniju un amerikāņu filmas, kas tiks rādītas ne tikai darba dienās. Svētdienu vakaros būs redzama filma abos kanālos vienlaikus, tikai LTV 7 programmā to rādīs oriģinālvalodā. Plānotas arī programmas jauniešiem, kur visplašāk tiks pārstāvēta mūzikas joma ar raidījumu "Troksnis". Kā īpašs jaunums tika minēts nedēļas diskusiju raidījums tiešraidē par aktuālām tēmām krievu valodā. Tas būs konceptuāli pārveidots "Šoka šovs", kuru vadīs Anna un Natālija Ābolas, un raidījums būs par to, kā divas dažādas paaudzes dažādi vai atšķirīgi uztver vienus un tos pašus jautājumus. Kā iepriekš informēja Šmite, par izmaiņām kanālā LTV vadība 5.decembrī informēs Nacionālo radio un televīzijas padomi (NRTP), iesniedzot izskatīšanai LTV biznesa plānu turpmākajiem pieciem gadiem.

Svarīgākais
Uz augšu