Lielveikali ir gatavi prasīt dokumentus pircējiem ar banku kartēm

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielākie Rīgas lielveikali ir gatavi no 1.septembra sākt pārbaudīt personu apliecinošus dokumentus pircējiem, kuri norēķināsies par vairāk nekā 150 latu vērtiem pirkumiem ar banku kartēm.

Universālveikala "Centrs" direktore Aija Kļava-Stare norādīja, ka viņa šos jaunos noteikumus vērtē ļoti pozitīvi, jo ir bijuši gadījumi, kad pircēji mēģina par pirkumu norēķināties ar vīra vai drauga kredītkartēm, bet tagad šīs pārbaudes būs stingrākas. Kļava - Stare pavēstīja, ka "Centra" vadība nav rīkojusi speciālas sapulces, lai informētu nomniekus par jaunajiem noteikumiem, bet atzina, ka katrs veikals ir ieinteresēts šādu kārtību ieviest un to arī darīs. ""Centrs" nebūs nekāds izņēmums," sacīja Kļava-Stare. Arī lielveikala "Spice" direktore Iveta Lāce BNS apliecināja, ka jaunie noteikumi ir atbalstāmi un tie "Spicē" tiks ievēroti. Lielveikala "Mols" direktors Arnis Veisbārdis BNS informēja, ka pagaidām tiek veiktas konsultācijas ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru par vēlamo tirdzniecības kārtību lielveikalā, taču paredzams, ka dokumenti būs jāuzrāda visos veikalos - arī pārtikas lielveikalā, lai veikalu nomnieki un arī pircēji būtu pārliecināti par iepirkšanās drošību. Veisbārdis prognozēja, ka drošības pasākumi pircējiem varētu radīt zināmas neērtības, ņemot vērā, ka veikalu apmeklē vismaz 140 tūkstoši cilvēku nedēļā, taču iespaidu uz veikala apgrozījumu un pārdoto preču apjomiem tas neatstās. "Alfa" direktore Iveta Feldmane BNS pastāstīja, ka veikala vadība kā cetra pārvaldītāji nekādas darbības šajā sakarā neplāno un katrs lielveikala tirdzniecības vietas nomnieks visdrīzāk būs atbildīgs par drošības pasākumiem individuāli. Jau ziņots, ka no 1.septembra, veicot pirkumu ar kredītkarti virs 150 latiem, būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, lai tādējādi celtu drošību norēķinos ar banku kartēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu