Alkohola tirdzniecības ierobežojumi neattieksies uz beznodokļu veikaliem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ierobežojumi tirgot alkoholu no pulksten 22 līdz 8 neattieksies uz beznodokļu jeb tā saucamajiem "tax free" veikaliem, kas atrodas uz kuģiem, ostās, lidmašīnās un lidostās.

Par šādiem precizējumiem grozījumos alkohola aprites likumā vienojās Saeimas tautsaimniecības komisijas deputāti pirms likuma virzīšanas izskatīšanai Saeimā galīgajā lasījumā. Komisija tomēr neatbalstīja priekšlikumu saīsināt alkohola tirdzniecības aizlieguma laiku par divām stundām, nosakot to no pulksten 24 līdz 8, lai pieskaņotu aizlieguma laiku lielveikalu darbības laikam, jo lielākā daļa lielveikalu strādā no pulksten 8 līdz pusnaktij. Jau vēstīts, ka alkohola aprites likumā ir paredzēts noteikt aizliegumu alkohola mazumtirdzniecībai naktīs no pulksten 22 līdz 8. Šajā laikā alkoholu varēs iegādāties tikai restorānos, klubos un citās izklaides vietās, kur to pārdod lietošanai uz vietas. Pret minētajiem ierobežojumiem jau iebildusi Tirgotāju asociācija, norādot, ka lielākā daļa pārtikas lielveikalu strādā līdz pusnaktij. Tādēļ aizliegums alkoholu pārdot jau no pulksten 22 radīs problēmas tirdzniecībā, jo būs jāveic veikalu pārbūve vai citādi jānorobežo alkohols no pārējām precēm. Grozījumi alkohola aprites likumā Saeimai vēl ir jāpieņem galīgajā lasījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu