Pasludina spriedumu "Bankas Baltija" lietā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiesnesa Ināra Šteinerte šodien pabeidza lasīt vairāk nekā 1000 lappušu biezo tiesas spriedumu "Bankas Baltija" krimināllietā. Rīgas apgabaltiesa bijušajam "Bankas Baltija" Uzraudzības padomes priekšsēdētājam Aleksandram Laventam piesprieda deviņu gadu cietumsodu, bijušajam bankas prezidentam Tālim Freimanim sešus gadus cietumā, savukārt uzņēmuma "Birojs L&A" vadītājam Alvim Līdumam piespriests triju gadu un triju mēnešu cietumsods. Līdums atbrīvots tiesas zālē kā sodu izcietis.

Freimanim un Laventam tiesa nolēma arī konfiscēt mantu, kā arī liegt nodarboties ar uzņēmējdarbību piecus gadus pēc cietumsoda izciešanas. Līduma advokāts Ilmārs Dombrovskis žurnālistiem sacīja, ka tiesājamie sevi par vainīgiem nekad nav atzinuši, tādēļ esot iemesls spriedumu pārsūdzēt. Laventa advokāte Irina Kauke no komentāriem atteicās. Savukārt prokurors Juris Pēda nesaskata iemeslus apelācijas protesta iesniegšanai, jo visos apsūdzības punktos tiesājamie ir atzīti par vainīgiem, lai arī sods piespriests mazāks, nekā prokurors prasīja tiesu debatēs. Tiesu debatēs prokurors Laventu pieprasīja sodīt ar brīvības atņemšanu uz 13 gadiem ar mantas konfiskāciju, Freimani - ar brīvības atņemšanu uz deviņiem gadiem ar mantas konfiskāciju, bet Līdumu - ar brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem, arī ar mantas konfiskāciju. Tiesa šodien apmierināja VAS "Latvenergo" civilprasību pret "Bankas Baltija" krimināllietā tiesājamajiem 8 miljonu latu apmērā. Tiesa neapmierināja "Bankas Baltija" likvidatoru iesniegto civilprasību, dodot iespēju vērsties tiesā civiltiesiskā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu