Datorvīrusa "Anna Kurņikova" autoram tiesa liek 150 stundas bez maksas veikt sabiedriskos darbus .

LETA/RIA NOVOSTI
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nīderlandes pilsētas Leuvardenes tiesa ceturtdien piesprieda datorvīrusa "Anna Kurņikova" autoram 150 stundas bez maksas veikt sabiedriskos darbus.

Turklāt notiesātajam - 20 gadus vecajam Snēkas pilsētas studentam Janam de Vitam konfiscēti un tiks iznīcināti datora kompaktdiski, kuros savākta 7200 datorvīrusu kolekcija. Vienlaikus tiesa uzdeva de Vitam atdot iepriekš viņam konfiscēto datoru un 53 kompaktdiskus, kuros nav datorvīrusu. Prokurors pieprasīja kā sodu piespriest 240 stundas sabiedriskajos darbos. Tiesas spriedumā teikts, ka ņemti vērā fakti, ka de Vits agrāk nebija tiesāts, viņš labprātīgi ieradās policijā, vaļsirdīgi nožēloja un solīja turpmāk neveikt pretlikumīgas darbības. Turklāt kā vainu mīkstinošs apstāklis minēts tas, ka vīruss nenodarīja nopietnu kaitējumu - tiesa saņēmusi tikai vienu sūdzību. Policija Snēkas pilsētā valsts ziemeļos šā gada februārī paziņoja, ka tā apcietinājusi vīrieti, kurš uzdevies par minētā datorvīrusa autoru. Vaininieks pats bija pieteicies policijā. De Vits internetā bija publicējis vēstuli, kurā viņš atzinies vīrusa radīšanā, kas izplatās zem krievu tenisistes Annas Kurņikovas fotoattēla. Tas palēnina e-pasta sistēmas un izraisījis traucējumus dažos serveros. "Kad viņam kļuva skaidrs, ko vīruss ir nodarījis, un pēc konsultēšanās ar saviem vecākiem viņš nolēma pieteikties policijā," toreiz paziņoja Nīderlandes policija. Policijas pārstāvis ziņu aģentūrai "Reuters" sacīja, ka aizturētais vīrietis bija pieņēmis sev vārdu "On The Fly" ("Lidojumā"). Interneta lapā [http://members.tripodnet.nl/on_the_fly] ievietotajā vēstulē vīrusa radītājs apgalvoja, ka iedvesmu smēlies no 19 gadus vecās tenisa zvaigznes un pierādījumiem, ka interneta lietotāji īpaši necenšas sevi aizsargāt pret datorvīrusiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu