"Tamro Group" iegādājies medikamentu vairumtirgotāju SIA "Hansa Pharma Balticum"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļeiropas zāļu lieltirgotava "Tamro Group" šodien iegādājusies Latvijas medikamentu vairumtirgotāju SIA "Hansa Pharma Balticum" un medikamentu mazumtirgotāju SIA "Hansa Pharma".

Kā sacīts "Tamro Group" paziņojumā presei, uzņēmums šā darījuma rezultātā savā īpašumā iegūs arī 24 "Hansa Pharma" piederošās aptiekas. Paziņojumā norādīts, ka abu firmu tīrais pārdošanas apjoms pagājušajā gadā bijis 22 miljoni eiro jeb aptuveni 12 miljoni latu. SIA "Hansa Pharma Balticum" patlaban ir nodarbināti 65 cilvēki, SIA "Hansa Pharma" ir nodarbināti vairāk nekā 130 cilvēki. Pēc šā darījuma noslēgšanas "Tamro Group" piederēs aptuveni 27% Latvijas farmaceitiskā tirgus. Kā preses paziņojumā norādījis "Tamro Group" mārketinga direktors Baltijas valstīs un Krievijā Bjorns Matila (Bjorn Mattila), ar abu kompāniju iegādāšanos "Tamro Group" nostiprinās savas līderpozīcijas Baltijas un Krievijas tirgū. Paziņojumā ir norādīts, ka "Tamro Group" ir lielākais zāļu vairumtirgotājs Ziemeļeiropā un šajā teritorijā aizņem 50% farmaceitiskā tirgus. Pagājušajā gadā "Tamro Group" tīrais pārdošanas apjoms bija 3,5 miljardi eiro jeb aptuveni 1,9 miljardi latu, pērn uzņēmumā bija nodarbināti 2650 cilvēku. Baltijas valstīs 2000.gadā "Tamro Group" tīrie pārdošanas apjomi bija 106 miljoni eiro jeb aptuveni 58 miljoni latu. Kā liecina Uzņēmumu reģistra apkalpojošās firmas "Lursoft" dati, SIA "Hansa Pharma Balticum" reģistrēta 1991.gadā, tās prezidents ir Venjamins Gurēvičs, kuram pieder 100% uzņēmuma daļas. 1995.gadā SIA "Hansa Pharma Balticum" nodibināja SIA "Hansa Pharma". SIA "Hansa Pharma Balticum" uzņēmumā pieder 48,75% daļas, savukārt Gurēvičam SIA "Hansa Pharma" pieder 51,25% daļas. SIA "Hansa Pharma Balticum" ir viens no komandītsabiedrības "LTV" dibinātājiem, un tam pieder šīs komandītsabiedrības 50% daļas. SIA "Tamro" Latvijā ir reģistrēta 1993.gadā, un tās darbības veids ir farmaceitisko izstrādājumu vairumtirdzniecība. SIA "Tamro" dibinātājs ir "Tamro corporation", kam pieder 100% SIA "Tamro" daļu. SIA "Tamro" ir arī viens no Latvijas Zāļu lieltirgotāju asociācijas dibinātājiem. Kā ziņots pērn "Hansa Pharma Balticum" peļņa bija Ls 243 824, bet "Hansa Pharma" nopelnīja Ls 138 986.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu