Jautājumi, kas palīdzēs atbrīvoties no liekajiem krāmiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Burst

Atbrīvošanās no mīļām mantām un priekšmetiem dažkārt ir emocionāli grūts uzdevums. Tā vien liekas, ka kāds no apģērbiem vēl kādu dienu nāks modē un to izdosies uzvilkt vairāk nekā reizi divos gados, vai arī mājās vēl aizvien glabājas kolas bundžiņa ar tavu vārdu un vēl citi neskaitāmi sīkumi ar sentimentālu piesitienu. Taču neviļus šādas mantas gadu laikā sakrājas un aizņem pat veselus skapjus vai plauktus.

Septembris rit pilnā sparā un ir pienācis laiks atbrīvot skapi jauniem apģērbiem, apaviem un citiem priekšmetiem, taču, ja tiem nav vietas, jāveic iespaidīga revīzija. Lai tā noritētu bez aizķeršanās un vieglāk būtu saprast, kuras mantas patiešām ir jāatdod vai jāmet ārā, ir jāpārliecina sevi. Šim nolūkam palīdzēs jautājumi, uz kuriem atbildot, radīsies skaidrs lieko mantu nākotnes redzējums.

Foto: Burst

Ja uz šiem jautājumiem atbilde ir “Nē!”, tad no mantas vai apģērba ir pienācis laiks atbrīvoties.

1. Vai šis priekšmets vai apģērbs ir izmantots pēdējā gada laikā?

Šis ir viegli – pamēģini atcerēties, kad pēdējo reizi vilki konkrēto apģērbu vai izmantoji konkrēto lietu. Ja tas ir novalkāts, saplīsis un nav lietots kopš pagājušā rudens, atbrīvojies no tā.

2. Vai nākamajā gadā tas noderēs?

Centies nedomāt par to, ka tas “varētu” būt noderīgs, bet domā konkrēti: vai to izmantosi? Ja nekas konkrēts nav ieplānots, piemēram, kāzas, kur noderētu smalkā zīda kleita, tad atbilde ir “nē”.

Foto: Burst

3. Ja es šobrīd iepirktos, vai šo preci iegādātos?

Vai ierīce vai manta vēl strādā? Vai apģērbs vēl der? Vai arī tā vietā ir cita manta vai apģērbs, kas pilda to pašu funkciju? Vai tev tas vispār patīk? Mēģini koncentrēties uz šā brīža aktualitātēm dzīvē, paradumiem, prioritātēm un dzīvesveidu.

4. Ja tas ir saplīsis, vai ir vērts to labot?

Padomā, vai vēl izmantosi šo ierīci, apģērbu vai apavus, ja tos salabosi. Aprēķini, vai labošanas izmaksas atsver jauna produkta iegādi. Tāpat padomā, kad šo mantu vai ierīci varēsi izmantot.

Foto: Burst

5. Vai es to paturētu, ja tagad pārvāktos?

Ja būtu pienākusi diena pārvākties – vai būtu vērts šo mantu, apģērbu vai ierīci iepakot, pārvest uz jauno mājokli, atvērt un iekārtot jaunā vietā? Tieši pārvācoties cilvēki mēdz daudz kritiskāk izvērtēt priekšmetu vērtību un vairumā gadījumu no liekajām mantām atbrīvojas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu