Eiropai tuvojas vētra "Helēna". Kas gaida Latviju?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Pirms apmēram nedēļas izveidojusies vētra "Helēna" uzņem kursu Eiropas virzienā, kas šonedēļ arī Latvijā atnesīs siltāku laiku. 

Septembrī siltajos okeāna ūdeņos ekvatora tuvumā veidojas tropiskie cikloni. Pavisam septembrī virs okeāniem izveidojās septiņas vētras, divas no tām - īpaši spēcīgas.

Patlaban pasaulē plosās divas spēcīgas vētras - ASV austrumu krastu sasniegusī postošā "Florence", kā arī "Mangkhut", kas Filipīnās prasījusi desmitiem cilvēku dzīvības un tagad virzās uz Ķīnas dienvidiem.

Gaidāms, ka viena no vētrām, kas izveidojās virs Atlantijas okeāna, varētu sasniegt Eiropu. Sinoptiķi prognozē, ka vētra "Helēna" jau pirmdienas vakarā vai otrdienas rītā sasniegs Lielbritāniju, nesot spēcīgas vēja brāzmas un lietusgāzes, norāda raidorganizācija SKY.

Meteoroloģiskais dienests izsludinājis dzelteno brīdinājumu Anglijas ziemeļos un dienvidrietumos, Ziemeļīrijā, Skotijas dienvidrietumos, kā arī Velsā. Iespējami satiksmes un elektroapgādes traucējumi, ziņo SKY. 

Otrdien vētra virzīsies tālāk uz Ziemeļjūru.

Sinoptiķi prognozē, ka "Helēnas" dēļ Latvijā šonedēļ atgriezīsies vasarīgs laiks. No trešdienas gaisa temperatūra varētu pakāpties līdz +27 grādiem. Iespējams, rekordaugsta gaisa temperatūra būs tikai vienu vai divas dienas, bet tā var saglabāties arī četru dienu garumā.

Citviet Eiropā būs vēl siltāks: Francijā prognozēta gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +34 grādiem, otrdien un trešdien Vācijā - līdz +31 grādam. Arī Polijā termometra stabiņš sasniegs +30 grādu robežu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu