Ceļojumu firma: Baltijas valstu ceļotāju vidū populārākā atpūtas vieta šovasar bijusi Turcija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Šogad vasaras galvenā atpūtas vieta Baltijas valstu iedzīvotājiem bijusi Turcija, liecina ceļojumu organizatora "Kidy Tour" apkopotā informācija.

Turciju kā atpūtas galamērķi izvēlējušies 26% Latvijas, 28% Igaunijas un 42% Lietuvas ceļotāju. Lielākā daļa tūristu vasaras atpūtā devušies uz septiņām naktīm, taču populāras ir arī ceļojumu paketes uz deviņām vai desmit naktīm.

"Kidy Tour" apkopotā informācija liecina, ka Latvijas tūristi ceļojumus uz ārvalstīm vēlas rezervēt arvien savlaicīgāk, un, lai gan rudens tikko sācies, daļa Latvijas iedzīvotāju jau plāno savu nākamā gada atvaļinājumu. Galvenie iemesli, kāpēc ceļojumu plāno laikus, ir iespēja šādā veidā ietaupīt naudu, kā arī izvēlēties vēlamāko no pieejamo viesnīcu klāsta. Iegādājoties ceļojumu iepriekšpārdošanās, vidēji iespējams ietaupīt līdz pat 40% no izmitināšanas izmaksām.

"Kidy Tour" produkta menedžere Latvijā Elīna Aņiļonīte sacīja, ka Baltijas valstu tūristi labprāt izmanto iespēju par rezervēto ceļojumu pilnā apmērā norēķināties vēlāk - pēdējais termiņš rezervētā ceļojuma apmaksai parasti ir trīs nedēļas pirms plānotās izbraukšanas.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka tūroperators "Kidy Tour" darbību Latvijā sāka pērn oktobrī. Uzņēmuma "Kidy Tour" vienīgais īpašnieks ir Lietuvas uzņēmums "Avia Solutions Group".

Uzņēmums "Kidy Tour" darbojas Lietuvā, Igaunijā un Krievijā. Tas pieder Austrumeiropas aviācijas holdingam "Avia Solution Group", kura akcijas kotē Varšavas vērtspapīru biržā. "Kidy Tour" veic lidojumus uz Turcijas kūrortpilsētu Antalju un Ēģiptes kūrortu Hurgadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu