Daugavpils novadā aizturēts vīrietis ar 60 000 nelegālo cigarešu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts robežsardzes amatpersonas trešdien Daugavpils novadā aizturējušas Latvijas pilsoni, pie kura atrasti un izņemti 60 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Trešdien, pārbaudot informāciju par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu, Naujenes pagastā aptuveni 150 metrus no dzelzceļa pārbrauktuves robežsargi aizturēja kādu vīrieti ar vairākiem cigarešu saiņiem. Kopumā notikuma vietā tika izņemti 60 000 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

1998. gadā dzimušais vīrietis jau vairākkārt bija pieķerts pierobežas joslā bez speciālās caurlaides, turklāt saistībā cigarešu nelikumīgu apriti viņš robežsargu redzeslokā nonācis jau otro reizi, proti, pērn septembrī vīrietis tika aizturēts Tabores pagastā un pret viņu un vēl četriem līdzdalībniekiem par cigarešu nelikumīgu apriti personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās tika sākts kriminālprocess.

Šoreiz kriminālprocess sākts par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, kas izdarīta ievērojamā apjomā, pēc Krimināllikuma 221. panta pirmās daļas, vīrietis atzīts par aizdomās turēto un viņam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu