Rābs prognozē, kad varētu beigties "Brexit" sarunas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas "Brexit" ministrs Dominiks Rābs otrdien izteicies, ka sarunas par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), domājams, ilgs līdz novembrim, kliedējot cerības, ka izšķiros pagrieziens tajās varētu notikt jau nākamnedēļ gaidāmajā ES samitā.

Rābs arī atteicās atklāt, kad Londona varētu publicēt savus priekšlikumus Īrijas un Ziemeļīrijas robežas jautājumā, kas kļuvis par galveno klupšanas akmeni sarunās.

Tomēr vienlaikus viņš pauda cerības, ka ES samits 18.oktobrī "būs svarīgs pagrieziena punkts" un "brīdis, kurā mēs panāksim zināmu progresu".

Rābs arī atkārtoti izteica Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas jau septembrī izteikto prasību ES sarunās būt piekāpīgākai.

"Ir visai pamatoti tagad sagaidīt no ES piekāpšanos mūsu virzienā, un ja viņi attaisnos šīs cerības, ja viņi piemērosies [Londonas izrādītajam] pragmatismam, esmu pārliecināts, kas mēs joprojām varam panākt vienošanos," uzsvēra ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu