"Gazprom" nākamgad plāno atsākt gāzes iepirkšanu no Turkmenistānas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas valsts dabasgāzes koncerns "Gazprom" otrdien paziņoja, ka nākamgad varētu atsākt gāzes importu no Turkmenistānas, kas pirms trīs gadiem tika pārtraukts.

Intervijā Turkmenistānas nacionālajam televīzijas kanālam "Gazprom" vadītājs Aleksejs Millers norādīja, ka Turkmenistānas gāzes iepirkšana varētu tikt atsākta nākamā gada sākumā.

"Mēs runājam par Turkmenistānas gāzes iegādēm ļoti tuvā nākotnē - no 2019.gada 1.janvāra, " sacīja Millers, uzsverot, ka jaunā vienošanās vēl nav tikusi pilnībā izstrādāta.

"Gazprom" 2015.gadā paziņoja par ieceri samazināt gāzes iepirkšanu no Turkmenistānas līdz četriem miljardiem kubikmetru, salīdzinot ar desmit miljardiem kubikmetru kopš 2010.gada.

Savukārt 2016.gada sākumā uzņēmums nolēma Turkmenistānas gāzes importu pārtraukt pilnībā, radot spiedienu uz šīs Vidusāzijas valsts ekonomiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu