Opel no sava klāsta svītros trīs modeļus

Vēl var paspēt nopirkt
Ingars Tenis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Opel Cascada
Opel Cascada Foto: Opel

Auto būves uzņēmums no Riselshaimas darījis zināmu, ka no modeļu klāsta svītros trīs modeļu saimes. Tas esot saistīts ar ražotāja pārorientēšanos uz ārkārtīgi populāro SUV segmentu, kā arī lielos apjomos ražojamajiem modeļiem, kāds ir, piemēram, mazās klases Corsa hečbeks.

Opel paziņojumā teikts, ka 2019.gadā, kad noslēgsies aktuālo mazās klases modeļu Adam un Karl, kā arī kompaktā kabrioleta Cascada dzīves cikls, aizvietotāji netiks gatavoti. Atteikšanās no šiem auto vienkāršos ražošanas procesus, cels efektivitāti, kā arī palīdzēs Opel iekļauties aizvien stingrākajās CO2 izmešu normās, ziņo Automotive News Europe.

Foto: Opel

Nevar nepiekrist, jo mazais Karl, kas tiek pozicionēts kā ieeja Opel pasaulē, tiek importēts no General Motors rūpnīcas Čangvonā, Dienvidkorejā, Adam tiek ražots Aizenahā, Vācijā, savukārt Cascada montāžas konveijers atrodas Glivicē, Polijā.

Trīs modeļi pazudīs, taču līdz 2020.gadam paredzēts atjaunot trīs citus modeļus. Tie būs Corsa, krosovers Mokka X, kā arī Vivaro minivens. Corsa ar tradicionālajiem iekšdedzes dzinējiem pārdošanā nonāks jau 2019.gadā. Tad ražotājs sāks pieņemt arī pilnībā elektriskas Corsa pasūtījumus. Paša auto piegādes gan sāksies 2020.gadā. Tāpat nākamgad tirdzniecībā nonāks jaunais Vivaro. 

Foto: Opel

Aktuālā Mokka X pēctecis tikmēr gaidāms 2020.gadā un tiks piedāvāts paralēli modelim Crossland X. Šobrīd abi auto ir diezgan līdzīgi, taču pēc Mokka X paaudžu maiņas tie būs vairāk nodalīti, lai zīmols virzītos tuvāk stratēģiskajam mērķim SUV īpatsvaru pārdošanas rezultātos palielināt līdz 40%. Šobrīd tie ir 25%.

Šobrīd Astra, Insignia un Mokka X ir vienīgie modeļi, kuru ražošanā tiek izmantotas General Motors koncerna tehnoloģiskās platformas. Pārējie Opel modeļi konstruēti jau uz jaunās mātes kompānijas PSA Peugeot Citroen platformām.

Var piebilst, ka franču koncerna paspārnē notiek pāreja ne tikai uz citu tehniku, bet arī tiek īstenoti izmaksu samazināšanas pasākumi, un tie dod rezultātu. Ja kā General Motors struktūrvienība Opel zaudēja miljardu eiro gadā, tad 2018.gada pirmajā pusē reģistrēta 502 miljonu eiro peļņa. 

Foto: Opel

Starp citiem jaunumiem, ko var gaidīt no Opel tuvākajā nākotnē, ir Peugeot 3008 brālīša Grandland X versija ar plug-in hibrīddzinēju, bet līdz 2024.gadam it visiem elektrificētu versiju iegūs visu modeļu saimes. Tāpat gaidāms, ka 2019.gadā tautās tiks laista modernizētā Grandland X versija, turklāt tā būs pieejama arī ar septiņām sēdvietām.

Var piebilst, ka no tiem modeļiem, kuru ražošanu 2019.gadā paredzēts pārtraukt, šogad vislabāk sekmējies Opel Karl/Vauxhall Viva, kas astoņos mēnešos kopā pārdoti 32 825 eksemplāros. Opel Adam pārdošanas apjoms bijis 25 490 vienības, savukārt Cascada - 1569 vienības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu