Ko gaidīt no topošā Tesla Model Y

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tesla Model Y tīzeris
Tesla Model Y tīzeris Foto: Tesla Motors

Lai gan Tesla Motors nav izdevies iekļauties sākotnējos termiņos, izstrādājot un laižot pārdošanā Model 3, paralēli tiek gatavots vēl viens jauns modelis - Model Y jeb par Model X mazāks un lētāks krosovers.

Pēdējais jaunais auto, ko Tesla Motors prezentēja pasaulei, ir elektriskais vilcējs. Kopš tā laika ir pagājis gandrīz gads, un tas nozīmē, ka ir pēdējais laiks atklāt solīto Model Y. Vispār prezentācijai vajadzēja notikt jau šogad, tomēr aizķeršanās ar Model 3 konveijera palaišanu spiedusi mašīnas atklāšanu pārcelt. Pēc Tesla Motors dibinātāja Īlona Maska prognozēm, Model Y tagad pilnā augumā redzēsim 2019.gada 15.martā. Paredzams, ka tad būs oficiāli zināmi arī visi Model Y raksturlielumi un pircēji varēs veikt sākotnējās iemaksas.

Pirmo automobiļu piegādes gan nesāksies tik drīz. Patiesībā pat vēl nav zināms, kur Model Y tiks ražots. Ir vairākas versijas. Viena vēsta, ka Model Y vajadzībām tiks būvēta jauna ražotne. Cita versija paredz, ka elektriskajam krosoveram tiks ierīkota montāžas līnija Tesla Gigarūpnīcā 1. Kā būs, rādīs laiks, taču Masks iepriekš licis noprast, ka Model Y masveida ražošana varētu sākties 2020.gada nogalē.

Par pašu Model Y šobrīd apritē ir tikai spekulācijas. Skaidrs ir tikai tas, ka Model Y līdzināsies Model 3, taču būs ar paaugstinātu hečbeka virsbūvi. Tīzerattēls to zināmā mērā apstiprina.

Tāpat Masks iepriekš izteicies, ka Model Y būs tādas pašas piekūna spārnu tipa aizmugurējās durvis kā Model X. To viņš gan solīja sen, tādēļ pastāv iespēja, ka plāni ir mainījušies, raksta electrek.co.

Paredzams, ka Model Y iegūs tās pašas bateriju un elektromotoru opcijas, kādas ir Model 3. Tādējādi var prognozēt, ka mazais krosovers ar vienu uzlādes reizi spēs veikt 320 - 480 kilometrus, bet paātrinājums līdz 100 km/h būs intervālā no 3,5 līdz 5,5 sekundēm.

Cik Model Y maksās? Masks iepriekš izteicās, ka krosovers būs būs par apmēram 5000 ASV dolāriem dārgāks nekā Model 3. Tādējādi, ja kompānija turēs solījumu un modeļu klāstā iekļaus īpaši izdevīgu 3 versiju par 35 000 dolāriem, tad Model Y varēs iegādāties jau par $40 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu