Arhitekti Lucavsalā piedāvā izbūvēt trīs daudzdzīvokļu mājas un attīstīt atpūtas zonu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Paula Čurkste

SIA "Mark arhitekti" piedāvā Lucavsalā nākotnē izbūvēt trīs 23. stāvus augstas daudzdzīvokļu mājas, izveidojot arī rekreācijas teritoriju ar sporta, rotaļu un atpūtas zonām visām iedzīvotāju vecuma grupām, Rīgas arhitektu kolēģijas sēdē stāstīja "Mark arhitekti" arhitekts Aleksejs Birjukovs.

Birjukovs atklāja, ka būvniecība paredzēta uz 21 967 kvadrātmetrus liela, patlaban neapbūvēta zemesgabala Lucavsalas ielā 5.

Teritorija atrodas uz dienvidiem no Salu tilta, iepretim būvniecības materiālu veikalam "K-Senukai", un saskaņā ar pilsētas detālplānojumu daļa teritorija atrodas jauktas apbūves teritorijā un daļa - apstādījumu un dabas teritorijā.

Foto: LETA/Paula Čurkste

Ēkas veidotas kā "mūsdienīgi, brīvi stāvoši apjomi, starp kuriem paredzēts izveidot pagalmu divos līmeņos", viņš skaidroja. Pirmajā līmenī paredzētas autostāvvietas, velosipēdu novietnes, gājēju zonas un labiekārtojuma elementi. Savukārt otrs līmenis paredz izveidot rekreācijas teritoriju ar sporta, rotaļu un atpūtas zonām visām iedzīvotāju vecuma grupām.

Plānots, ka nami būs 23.stāvus augsti un kopumā tajos tiks izbūvēti 360 dzīvokļi. 162 no tiem būs divistabu, 126 - trīs istabu, 60 - četristabu un 12 - piecistabu dzīvokļi. Plānots, ka tās būs torņveida ēkas un to būvniecība notiks kārtās.

Meta iecere paredz, ka apbūve turpinās pilsētas kreisā krasta silueta attīstību, "ievērojot laikmeta tendences un jaunās ekonomiskās realitātes".

Foto: LETA/Paula Čurkste

Birjukovs uzsvēra, ka šis ir pirmais pasūtītāju redzējums par teritorijas attīstību, un tas, diskutējot ar iesaistītajām institūcijām, var tikt koriģēts.

Meta pasūtītājs un teritorijas attīstītājs ir SIA "Merks."

     

    Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu