Četras virtuves tendences, ko eksperti iesaka izmēģināt nākamgad

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Mūsdienās virtuves iekārtojuma tendences mainās un attīstās pat ļoti strauji – pavisam nesen modē bija pilnīgi baltās virtuves, tad dizaineru uzmanību pievērsa metro flīzes un tumšās krāsas, bet nu jau tuvojas nākamo dizaina tendenču paredzējumi. Amerikāņu žurnāla Real Simple aptaujātie interjera dizaineri atklāj, kādas būs pieprasītākās virtuves dizaina tendences, kuras ir vērts izmēģināt jau tagad.

Koka virsmas

Jau šobrīd virtuves virsmām ir viens no pieprasītākajiem materiāliem ir koks, taču eksperti paredz, ka nākamajā gadā visas virtuves interjeru pārņems koka mēbeles ar neapstrādātu virsslāni. Tas nozīmē, ka pašreiz aktuālās granīta, marmora un lamināta virsmas lēnām pazudīs. Dizainere Keita Arenda šo tendenču maiņu skaidro ar ilgtspējības aktualizēšanos – mūsdienās cilvēki vairāk cenšas izvēlēties atjaunojamus un dabiskus materiālus, kas dabā spēj ātrāk sadalīties un nerada piesārņojumu.

Dabiskie toņi

Līdz ar koka virsmu aktualizēšanos dizaina tendencēs ieplūdīs arī dabiskie toņi, kas ir viegli kombinējami ar dabisko materiālu virsmu un tekstūru. Tā vietā, lai izvēlētos virtuves skapīšus krāsot žilbinoši baltos, zilos vai melnos toņos, drīzumā pieprasītāki kļūs maigi rozā, bēši un pelēki toņi.

Jaunākās tehnoloģijas

Attīstoties tehnoloģijām, ik gadu arī virtuves tehnika kļūst arvien jaudīgāka un modernāka, kā arī ražotāji īpaši piedomā, lai virtuves ierīces gatavošanu padarītu ērtāku. Jau nākamgad par tendenci kļūs ierīces ar skārienjutīgajiem displejiem un integrētu balss kontroles funkciju. Tāpat nebūs peļamas tehnoloģijas, kas palīdzēs taupīt ūdeni un elektroenerģiju.

Melns nerūsējošais tērauds

Virtuves tehnikas un furnitūras ziņā liels pieprasījums būs pēc melno metālu finišiem, skaidro dizainere Keita Arenda. Īpaši aktuāli varētu kļūt melnā metāla rokturi, ūdens krāni, ledusskapji vai pat cepeškrāsnis, kas izkonkurēs ierastās sudraba un baltās krāsas tehnikas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu