NMPD arodorganizācija vēlas tikties ar Saeimas frakciju vadītājiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieku Rīgas reģiona arodorganizācija aicina 13. Saeimas frakcijas iesaistīties NMPD situācijas risināšanā.

Arodorganizācijas vēstulē frakciju vadītājiem pausts, ka NMPD direktore Liene Cipule izsludināja ārkārtas medicīnisko stāvokli dienestā, kuras cēlonis ir "katastrofāls personālresursu trūkums Rīgas reģionālajā centrā". "Cipules lēmums par šāda stāvokļa izsludināšanu ir pamatots un nav apspriežams," apgalvots vēstulē.

Tāpat tajā pausts, ka tikšanās laikā ar NMPD darbiniekiem veselības ministre Anda Čakša (ZZS) apsolījusi, ka viņa iesaistīsies krīzes situācijas risināšanā, taču līdz šodienai aktīvas darbības neesot novērotas. Čakša esot uzsvērusi, ka krīzes risināšana būtu jaunā Ministru kabineta uzdevums.

Vēstulē pausts, ka patlaban rodoties sajūta, ka 13.Saeimā ievēlēto partiju sarunas ir nonākušas strupceļā, tomēr ārkārtas medicīniskā situācija NMPD ir jārisina šodien un tagad. "Sabiedrībai nav laika gaidīt, līdz tiks apstiprināts jauns Ministru kabinets," uzskata vēstules autori.

Ar vēstuli arodorganizācija aicina frakciju vadītājus aktīvi iesaistīties ārkārtas medicīniskās situācijas risināšanā. "Noskaņa NMPD darbinieku vidū ir ļoti slikta un, ja situācija netiks risināta, tad atlūgumu skaits NMPD turpinās pieaugt," apgalvots vēstulē.

Frakciju vadītāji aicināti uz tikšanos ar NMPD darbiniekiem 27.novembrī plkst.9 NMPD Rīgas reģionālā centra konferenču zālē.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka NMPD izlēmis izsludināt ārkārtas medicīnisko situāciju dienesta Rīgas reģionālajā centrā saistībā ar to, ka mediķi lielos apmēros pamet darbu dienestā.

Kā iepriekš sacīja dienesta direktore Cipule, dienestā notikusi "masveida mediķu aizplūšana", kas saistīta ar mediķu neapmierinātību ar lielo slodzi un nesamērīgi mazo atalgojumu, kā arī par neskaidrību, kas ar mediķu atalgojumu notiks nākamgad.

Satraukumu par iespējamo atalgojuma nepalielināšanu nākamgad paudušas arī Latvijas lielākās slimnīcas. Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas pārstāvji apgalvoja - ja nākamgad netiks palielināts mediķu atalgojuma finansējums, universitātes slimnīcu darbiniekiem samazināsies ienākumi.

Tikmēr veselības ministre Čakša aģentūrai LETA pauda viedokli, ka patlaban veselības aprūpē notiek apzināta haosa radīšana. Viņa uzsvēra, ka visi politiskie spēki ir solījuši finansējumu veselības aprūpei, kura ir prioritāte, turklāt, viņas ieskatā, ministrija izdarījusi visus priekšdarbus, kas nepieciešami, tostarp informatīvais ziņojums par mediķu atalgojuma palielināšanu iesniegts valdībā, bet finansējums virsstundu apmaksai - jau iestrādāts budžetā. Līdz ar to bažām par finansējuma nepiešķiršanu nevajadzētu būt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu