JKP pagaidām neplāno rosināt sarunas par valdības veidošanu, bet citu iniciatīvai varētu atsaukties

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunā konservatīvā partija (JKP) pagaidām neplāno rosināt sarunas par valdības veidošanu, bet citu partiju iniciatīvai varētu atsaukties, sacīja JKP līderis Jānis Bordāns.

Politiķis norādīja, ka JKP pagaidām pavēros situāciju, bet kopumā partija ir atvērta sarunām. Bordāns akcentēja, ka JKP arī iepriekš runāja ar visiem potenciālajiem partneriem, kas arī sekmējis to, ka Saeimā panākta vienošanoās par parlamenta komisijām.

JKP priekšsēdētājs atturējās prognozēt, vai partijas prezidenta noteiktajā termiņā spēs vienoties par valdību un premjera kandidātu.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien pēc konsultācijām ar Saeimā pārstāvētajām partijām vēl nenominēja premjera amata kandidātu un deva partijām laiku līdz 26.novembrim, lai vienotos par iespējamo nākamo koalīciju.

Vējonis atzina, ka tikšanās laikā 13.Saeimā ievēlēto partiju pārstāvji viņu informēja, ka pagaidām nevienam no līdz šim izvirzītajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem nav izteikta vairākuma atbalsta parlamentā.

Valsts augstākā amatpersona norādīja, ka konsultācijas tiks turpinātas jaunnedēļ, 26.novembrī. Vējonis no politiķiem gaida aktīvu rīcību, izvirzot priekšlikumus iespējamajam Ministru prezidenta amata kandidātam, kam būtu atbalsts parlamentā. Vējonis pauda, ka pašlaik nepieciešams izveidot ilgstoši darboties spējīgu valdību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu