Vecmodīgi dizaina likumi, kuriem vairs sekot nevajadzētu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: stocksnap.io

Laiki nāk un iet, tāpat arī dizains un mode mainās katru gadu, taču katrā dizaina lietā vai tendencē saglabājas sīki pamatprincipi, pēc kuriem vadīties un kurus apaudzēt ar jaunu dizainu. Taču arī tiem laika gaitā krasi mainās aktualitāte un to vietā rodas jauni dizaina likumi. Lūk, daži vecmodīgi interjera dizaina principi, kuri jau ir novecojuši un vairs nav aktuāli, veidojot mājokļa iekārtojumu.

Saskaņota metālisku priekšmetu izmantošana vienā telpā

Mūsdienās krāsu saskaņošana vairs nav aktuāla – tas attiecas arī uz metāliskām virsmām. Šobrīd dizaineri izvēlas kombinēt dažādu krāsu metāliskas virsmas. Interjerā ir iespējams miksēt zeltu ar sudrabu, varu un melnu sudrabu – tas telpas iekārtojumu padara dinamiskāku un atraktīvāku. Ņem vērā – arī kombinējot metāliskas virsmas, ir jāievēro dažas nianses – izvēlies vienu pamatkrāsu un ar pārējām izveido akcentus.

Vadīšanās telpas krāsu izvēlē pēc 60-30-10 likuma

Kādreiz telpu krāsojumā dizaineri centās vadīties pēc 60-30-10 likuma. Savulaik telpas interjerā izvēlējās fokālo krāsu, kura aizņēma aptuveni 60% no telpas virsmām, sekundārā krāsa jeb mēbeļu, palodžu un spilvenu toņi veidoja 30%, bet 10% krāsas bija tikai akcenta toņi jeb sīki aksesuāri, piemēram, lampas, gleznas un sveces konkrētās krāsās. Šodien šāds likums ir novecojis – jau kādu laiku interjera dizaina pasaulē aktuāls ir kļuvis maksimālisms, kas neliedz izpausties krāsu ziņā un ļauj izvēlēties neierobežotas krāsu attiecības.

Visām koka virsmām ir jābūt saskaņotām

Tāpat kā ar krāsām un metāliskām virsmām, arī koka virsmām nav jābūt vienādām. Turklāt vairs nav nepieciešams panākt vienas sērijas mēbeļu efektu, bet tieši pretēji – ar dažādām tekstūrām, krāsām un dizainiem radīt telpas raksturu. Šobrīd vienāda izskata mēbeles telpu padara garlaicīgu un bezpersonisku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu