Dizaineri izstrādājuši viesnīcas apartamentus, kas nodrošinās ideālu miegu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Billy Bolton/SWNS.com/Scanpix

Britu interjera dizaineri ir izstrādājuši īpašu luksusa viesnīcu prototipu, kas spēs nodrošināt ideālo miegu – gluži kā mazulim mātes vēderā. Viesnīcu istabiņas ar gaiši rozā sienām, krēslainu apgaismojumu un jaunākajām tehnoloģijām aprīkotiem matračiem ir radītas, lai veicinātu pozitīvismu, pilnīgu relaksāciju un nodrošinātu kvalitatīvu miegu, kas savukārt uzlabos prāta spējas.

Britu viesnīcu tīkls “Cuckooz” sadarbībā ar matraču ražotāju “Simba” ir izstrādājuši īpašus luksusa viesnīcas apartamentus, kas spēs nodrošināt perfektu miegu. Atšķirībā no ierastajām viesnīcu istabiņām “Cuckooz” viesnīcas “The Zen” apartamentos esošā gulta līdzinās mātes miesām pēdējos grūtniecības mēnešos. Kokonam līdzīgā gulta sniegs komfortu un drošības sajūtu, savukārt vieglais apgaismojums veicinās miega hormona melatonīna izstrādāšanos.

Foto: Billy Bolton/SWNS.com/Scanpix

Miega psiholoģe Houpa Bastīna skaidro, ka šāda ideja radusies tādēļ, ka parasti liela daļa ceļotāju nespēj aizmigt svešās vietās jeb viesnīcās un hosteļos. “Zinātnieki ir atklājuši, ka nepazīstamās vai jaunās vietās viena no smadzeņu pusēm paliek tādā kā trauksmes režīmā – šāda funkcija lieti noderēja pirmatnējiem cilvēkiem, lai pasargātu sevi no briesmām. Mūsdienās šāda funkcija vairs nav vajadzīga un dažkārt pat traucē ceļojumu laikā,” skaidro psiholoģe. Savukārt pilnīgi pretēji ir mazulim, kas atrodas mātes vēderā, – pēdējās nedēļas pirms piedzimšanas bērns lielāko diennakts daļu pavada miegā, no tā gandrīz 12 stundas ir dziļais miegs. Turpmāk dzīves laikā cilvēks vairs nespēj sasniegt tik ilgu dziļo miegu. Mātes miesām līdzīgais gultas dizains palīdz apslāpēt smadzeņu trauksmes signālus, kas rodas, guļot jaunā un nepazīstamā vietā. Tāpat gulta ir papildināta ar īpašiem matračiem, kam piemīt temperatūru regulējošas īpašības. Ražotāja “Simba” matračiem ir izmantoti dati, kas ievākti no 10 miljoniem lietotāju un aprēķinot gulētājiem optimālo temperatūru.

Foto: Billy Bolton/SWNS.com/Scanpix

Labākam miegam “The Zen” apartamentu dizainā ir izmantotas arī citas nianses, kas palīdzēs izgulēties. Katrs istabiņu stūris ir izveidots tā, lai telpas iekārtojums mijiedarbotos ar visiem maņu orgāniem, tādējādi radot veselu perfekta miega ekosistēmu, kas uzdzīs snaudu, tiklīdz viesi pārkāps istabas slieksni.

Visām telpā esošajām mēbelēm ir noapaļoti stūri, kas asociējas ar mīkstumu un miegu. Apartamentus piepilda arī speciāls aromāts, bet viss dizains ir ieturēts maigos toņos, kas palīdz atslābināties, rada mieru un imitē mēnessgaismu. Katrā numuriņā atrodas arī jogas matrači un īpaši augi, kas attīra gaisu no toksīniem. Divistabu numuriņos otrā telpā ir izkārtoti mākslas darbi un aizkari, kas veicina meditatīvu stāvokli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu