Dārtas Danevičas trauslā loma filmā “Jaungada taksometrs”

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Aktrise Dārta Daneviča Māra Martinsona romantiskajā komēdijā “Jaungada taksometrs” atveido simpātisko sievieti Līgu, kura Vecgada vakaru pavadīs ar nesen iepazīto vīrieti Dzintaru (Valdi Melderi), kurš ir arī viens no taksista Andreja (Lauris Reiniks) Vecgada vakara pasažieriem. Izrādās, ka ar šo vīrieti viss nav tik vienkārši. Skaties romantisko komēdiju “Jaungada taksometrs”, lai uzzinātu, kā Līga sagaidīja Jauno gadu?

“Filmā esmu Līga. Mans arhetipiskais tēls ir sieviete, kas Jaungada gaidās satiekas ar vīrieti vārdā Dzintars. Filmas sižetā tiek atklāts noslēpumus gan par šo vīrieti (Valdis Melderis), gan par manu tēlu, atklāj Dārta Daneviča par savu lomu filmā “Jaungada taksometrs”

Filmā režisors Māris Martinsons ir iesaistījis raibu aktieru un ne aktieru buķeti. Dārta stāsta par savu māksliniecisko satikšanos ar režisoru: “Šī ir mana pirmā filmēšanas pieredze ar režisoru Māri Martinsonu, ar kuru jau esmu ļoti sen vēlējusies strādāt kopā, tādēļ man bija patiess prieks saņemt aicinājumu piedalīties filmā, kur man ir tā lieliskā iespēja sadarboties ar aktieriem no citiem Latvijas teātriem – satikties, strādāt kopā un darīt darbu, kas patīk.”

Vecgada vakars ir pārdomu laiks visiem filmas “Jaungada takosmetrs” tēliem. Kādas pārdomas tas raisa Dārtai Danevičai filmas kontekstā: “Vecgada vakars un Jaunā gada gaidas parasti ir tāds brīnumu laiks, vismaz mums tā gribētos, ka tas būtu. Arī filmas varoņi vēlas, lai tas ir brīnumu laiks, jo filma liek aizdomāties par to, kas mēs esam un kur esam šī nogriežņa beigu situācijā, kas ir Vecgada vakars. Kur mēs katrs atrodamies šajā dzīves mirklī, un kādi pavērsienu mūs gaida Jaunajā gadā?”

Filma “Jaungada taksometrs” stāsta par notikumiem Vecgada vakarā, kad taksometrā nejauši atstātā Jaungada dāvana liek Andrejam (Lauri Reinikam) atcerēties raibo svinētāju kompāniju, kura tai vakarā viesojusies viņa automobilī. Katrā stāstā Andrejs nospēlēs savu lomu, bet vai pats taksists piedzīvos Jaungada brīnumu?

Filmas aktieru sastāvs: Lauris Reiniks, Nauris Brikmanis, Valdis Melderis, Zane Dombrovska, Dita Lūriņa - Egliena, Dārta Daneviča, Andris Bulis, Ieva Florence, Māra Sleja, Valters Krauze, Baiba Sipeniece – Gavere, u.c.

Pašreiz filma tiek demonstrēta lielākajos kinoteātros Latvijā: “Kino Citadele”, “Cinamon Balle”, Cinamon Rīga”, “Gaisma”, “Kino Auseklis”, “Kino Lora”, “Kuldīgas Kultūras cents”, Multikino Riga Plaza”, “RIO”, “Silver Screen Rēzekne”, “Silverscreen Daugavpils”, “Smiltenes kino”, “Splendid Palace”, “Star Cinema”, “Vidzeme” un “Vidzemes koncertzāle”.

Filmas veidotāji ir starptautiski atzītais filmu režisors Māris Martinsons, producente Linda Krūkle (filmas “Nevajadzīgie ļaudis” (Lielais Kristaps / Labākā filma 2009), “Amaya”,

“Romeo n’ Džuljeta”, “Maģiskais kimono”, u.c.) un operators Jānis Jurkovskis. Filmu producē producēšanas kompānija Krukfilms (Latvija).

Filmas izplatītājs Latvijā: UzKino.

Seko: FACEBOOKInstagram

LASI ARĪ EGOISTE BURVĪGO INTERVIJU AR DĀRTU!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu