"Latvijas gāze" noslēgusi jaunu kredītlīniju €50 miljonu apmērā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

AS "Latvijas gāze" ir noslēgusi 50 miljonu eiro vērtu kredītlīnijas līgumu ar "OP Corporate Bank plc", liecina uzņēmuma paziņojums biržā.

Paziņojumā skaidrots, ka pašreizējais kredītlīnijas līgums ar "OP Corporate Bank plc" beidzas 2019.gada martā, tādēļ "Latvijas gāze", lai nodrošinātu finansējumu dabasgāzes iegādei nākamajām divām dabasgāzes iesūknēšanas sezonām, ir noslēgusi jaunu kredītlīnijas līgumu.

"Latvijas gāze" ļoti augstu novērtē komercbanku izrādīto uzticību, piedaloties iepirkuma procedūrā. Rūpīgi izvērtējot saņemtos piedāvājumus, "Latvijas gāze" ir pārslēgusi kredītlīnijas līgumu ar "OP Corporate Bank plc", kuras piedāvātie nosacījumi tika atzīti par visizdevīgākajiem. Jaunās kredītlīnijas apjoms ir 50 miljoni eiro, un tā būs spēkā līdz 2021.gada 31.maijam.

"OP Corporate Bank plc" ir Somijas finanšu pakalpojumu kompānijas "OP-Financial Group" banka.

2017.gadā "Latvijas gāze'' strādāja ar 281,571 miljona eiro auditēto apgrozījumu un 24,217 miljonu eiro peļņu. Pagājušā gada sākumā "Latvijas gāzes" dabasgāzes uzglabāšanas un pārvades darbības virzieni tika nodalīti neatkarīgā uzņēmumā "Conexus Baltic Grid", bet gada nogalē dabasgāzes sadale tika nodalītā meitasuzņēmumā "Gaso".

34% "Latvijas gāzes" akciju pieder Krievijas koncernam "Gazprom", 28,97% - "Marguerite Gas", 18,26% - "Uniper Ruhrgas International GmbH", 16% - SIA "Itera Latvija", bet 2,77% pārējiem akcionāriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu