Francija izdevusi Krievijai naudas izkrāpšanā apsūdzēto Maskavas apgabala amatpersonu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Krievija ceturtdien paziņojusi, ka Francija izdevusi tai bijušo Maskavas apgabala amatpersonu, kas apsūdzēta krāpšanā un naudas atmazgāšanā.

Aleksejs Kuzņecovs izdots Krievijai, paziņoja Krievijas ģenerālprokuratūra, piebilstot, ka viņu pavadījuši Krievijas ieslodzījuma vietu pārvaldes darbinieki un Interpola Krievijas nodaļas aģenti.

Kuzņecovs ieņēma finanšu ministra amatu Maskavas apgabala reģionālajā valdībā no 2000.gada līdz 2008.gadam, kad pameta Krieviju un devās uz ASV.

Izmeklēšanā atklājies, ka viņš ar līdzdalībniekiem radījis Maskavas apgabala valdībai zaudējumus vairāk nekā 14 miljardu rubļu (178 miljonu eiro) apmērā.

Kuzņecovs tika aizturēts 2013.gada vasarā viesnīcā netālu no Sentropēzas. Piecu gadu laikā viņš vairākkārt apstrīdēja lēmumu par izdošanu Francijas tiesās.

Krievija pērnā gada janvārī aizmuguriski notiesāja Kuzņecova bijušo sievu Jannu Buloku par naudas piesavināšanos un atmazgāšanu. Viņai tika piespriests 11 gadu cietumsods.

Buloka ir ASV pilsone, un Savienotās Valstis atsakās izdot viņu Krievijai.

Buloka tika atzīta par vainīgu līdzdalībā organizētās noziedzības grupējumā, kurā ietilpa arī Kuzņecovs. Grupējums Maskavas apgabalā piesavinājās valsts finansējumu un izmantoja to luksusa īpašumu iegādei ārvalstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu