Greznība, jau pārkāpjot ēkas slieksni, - Rīgas vēsturisko namu skaistākās kāpņu telpas (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: city24.lv

Rīgas vēsturiskie nami bieži ir īpaši tieši ar greznām un neatkārtojamām kāpņu telpām, kas nenoliedzami ir neatņemama dzīvojamās ēkas sastāvdaļa, kuru tās iemītnieki caurstaigā, lai ik dienu nokļūtu savos mājokļos. Pateicoties tam, ka vēsturiskajiem namiem bieži tiek izvirzītas paaugstinātas prasības renovācijai un uzturēšanai, daudzas vēsturiskās galvaspilsētas ēkas var lepoties ar patiešām skaistām rotām - greznām un koptām kāpņu telpām un priekšnamiem. 

Foto: city24.lv

Lielākā grezno kāpņu telpu daudzveidība pieejama Rīgas centra ēkās, piemēram, Elizabetes ielā, Ausekļa ielā, Raiņa bulvārī, Vīlandes ielā un citur.

Foto: city24.lv

Ja runājam par kāpņu telpām, nenoliedzami kāpnes ir tas objekts un telpas akcents, kam arhitekti pievērsuši lielāko uzmanību, tādējādi ēkai un tās interjeram kopumā piešķirot papildu vērtību. Apskati īpašumu!

Foto: city24.lv

Tāpat kā kāpnes, lifts ir tas elements, kas ne tikai praktiski atvieglo mājas iedzīvotāju ikdienu, bet var kalpot  arī kā dizaina elements. Ar šo grezno liftu var lepoties Rūpniecības ielas 11 iedzīvotāji. Apskati īpašumu!

Foto: city24.lv

Īpaši jāpiemin Alberta iela, ko uzskata par Rīgas jūgendstila oāzi. Šeit visas ēkas ir kultūras pieminekļi un īsti mākslas šedevri. Apskati īpašumu!

Foto: city24.lv

Arī ārpus Rīgas centra ir ne mazums ēku, kas, prasmīgu roku atjaunotas, ieguvušas jaunu elpu un var lepoties ar īpašiem elementiem kāpņu telpas apdarē. Piemēram, šim Āgenskalna namam ir ne vien neparasta fasāde, bet arī iekštelpu elementi - ārdurvīs izvietotas vitrāžas un senlaicīgi rokturi, ieklātas greznas grīdas flīzes un citi interjera elementi. Apskati vairāk bilžu!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu