Kā pasaulē bagātākā pāra šķiršanās ietekmēs "Amazon"?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Džefs un Makenzija Bezosi.
Džefs un Makenzija Bezosi. Foto: Reuters/ScanPix

“Amazon” īpašnieks Džefs Bezoss neilgi pēc kāzām ar sievu Makenziju izstrādāja biznesa plānu, kas viņam vairāk nekā divas desmitgades vēlāk atnesa pasaulē bagātākā cilvēka statusu. Tagad, 25 gadus vēlāk, Makenzijai Bezosai pēc šķiršanās ir reāla iespēja iegūt nozīmīgu lomu pasaulē vērtīgākajā kompānijā, raksta “CNN Business”.

Bagātākais pāris pasaulē par šķiršanos paziņoja trešdien. Šāds pāra lēmums var dramatiski mazināt Džefa Bezosa lomu “Amazon”, ļaujot viņa nu jau bijušajai sievai kļūt par vienu no ietekmīgākajiem akcionāriem. Tā paziņojuši advokāti, kā arī korporatīvās vadības eksperti.

Vašgintonā, kur dzīvoja Bezosu ģimene un atrodas “Amazon” galvenais birojs, likumdošanā paredzēts, ka šķiršanās gadījumā abi bijušie laulātie savus īpašumus sadala vienādās daļās. Ņemot vērā, ka “Amazon” tika dibināts pēc Džefa un Makenzijas kāzām, šis likums attiecas uz visiem Bezosa īpašumiem, kas novērtēti 137 miljardu dolāru vērtībā.

Pagaidām nav zināms, kā pāris rīkosies pēc šķiršanās. Viņiem pieder īpašumi arī Kalifornijā un Teksasā, kur pastāv citi likumi.

Advokāti norāda, ka “Amazon” vadītājam būs vai nu jāpārdod, vai jāpārskaita vairāk nekā puse viņam piederošo kapitāldaļu savai bijušajai sievai, lai izpildītu likuma prasību par līdzvērtīgu īpašumu sadali. Tāpat Makenzija Bezosa var izmantot savas jauniegūtās tiesības, lai panāktu pārmaiņas “Amazon”, potenciāli kļūstot par pretsvaru savam bijušajam vīram.

Tomēr, kā norāda eksperti, lielas pārmaiņas “Amazon” diez vai piedzīvos. Lai arī Bezoss ir kompānijas vadītājs, viņam nav vairākuma balsu, jo pieder vien 16% "Amazon" akciju. Taču akcionāru padomes sēdēs varētu būt "vairāk drāmas", it īpaši, ja izveidosies konflikti starp abiem bijušajiem laulātajiem.

CNN rīcībā esošā informācija liecina, ka advokāti ir silti ieteikuši Makenzijai cīnīties par savu īpašumu daļu, tostarp arī “Amazon”, kas savukārt varētu viest akcionāru padomes sēdēs plašāku viedokļu daudzveidību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu