Trampa administrācija pieļauj atcelt daļu Ķīnai noteikto tarifu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija pieļauj iespēju atcelt paaugstinātos muitas tarifus vismaz daļai no Ķīnas importētajām precēm. Šādi ASV vēlas veicināt Ķīnas piekāpšanos, lai izdotos panākt jaunu tirdzniecības vienošanos. Šai idejai gan ir pretinieks – ASV tirdzniecības pārstāvis Roberts Laithaizers, kurš šādu ieceri sauc par “vājumu un piekāpību”, vēsta “Wall Street Journal”.

Tarifu atcelšana varētu nomierināt finanšu tirgus gan ASV, gan Ķīnā, tāpat arī aicināt Pekinu kļūt pielaidīgākiem un noslēgt jaunu vienošanos, izvairoties no tirdzniecības kara.

Šādu ideju izteica ASV finanšu ministrs Stīvens Mnučins, kurš aicināja atcelt paaugstinātos muitas tarifus un atbalstīt reformas, kuras iecerējusi Ķīnas valdība.

Tomēr šo ideju neatbalsta ASV pārstāvis tirdzniecības jautājumos Roberts Laithaizers, kurš paudis bažas, ka jebkura piekāpšanās tiks uzskatīta par vājuma pazīmi.

“Wall Street Journal” norāda, ka pagaidām nevar prognozēt, kā noslēgsies diskusijas par vienošanos ar Ķīnu. Kā norāda avoti Trampa administrācijā, prezidents vēlas dzirdēt Laithaizera, nevis Mnučina viedokli. Tramps uzstājis, ka vēlas noslēgt vienošanos ar Ķīnu un to, ka tas jādara Laithaizeram.

Gan ASV, gan Ķīna tirdzniecības strīdu vēlas atrisināt līdz 1. martam. Līdz šim brīdim abas puses ir vienojušās nenoteikt jaunus tirdzniecības tarifus.

Pirmās tirdzniecības sarunas šogad notika janvāra sākumā, un Tramps tās nodēvēja “par ļoti labām”, lai gan konkrētas vienošanās netika panāktas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu