Venecuēlas valdība apsūdz opozīciju līdzdalībā karavīru dumpī

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Venecuēlas prezidenta Nikolasa Maduro valdība otrdien apsūdzēja opozīciju līdzdalībā Nacionālās gvardes karavīru dumpī, paziņojot to vienu dienu pirms trešdien paredzētiem plašiem protestiem pret valdību.

Pie centriskās partijas "Tautas griba" (VP) atradās 11 no 51 ieroča, kurus dumpinieki pirmdien nozaga no drošības spēku posteņa, ziņoja laikraksts "El Nacional", citējot informācijas ministra Horhes Rodrigesa teikto.

Pārējie 40 ieroči tika konfiscēti dumpja rīkotājiem, piebilda Rodrigess. Viņš arī apgalvoja, ka VP esot sekojusi ASV viceprezidenta Maika Pensa norādījumiem iesaistīties vardarbības aktos.

Opozīcijas kontrolētās Nacionālās sapulces (parlamenta) spīkers Huans Gvaido, kurš ir aicinājis trešdien piedalīties valsts mēroga protestos pret Maduro, ir VP biedrs.

Maduro 10.janvārī tika inaugurēts uz otro prezidentūras termiņu, ko daudzi uzskata par neleģitīmu. Gvaido ir paudis gatavību pildīt prezidenta pienākumus līdz jaunu vēlēšanu sarīkošanai.

Augstākā tiesa pirmdien paziņoja, ka Nacionālās sapulces pieņemtie akti ir spēkā neesoši.

Parlaments turpināja izaicināt Maduro, otrdien paziņojot, ka tas lūgs Amerikas Valstu organizāciju (AVO) ignorēt Maduro vēstuli par Venecuēlas vēlēšanos izstāties no AVO, kura ir kritizējusi Maduro režīmu.

Nacionālā sapulce iecēla konstitucionālo tiesību juristu Gustavo Tarri Brisenjo par Venecuēlas īpašo pārstāvi AVO, ziņoja "El Nacional", citējot parlamenta deputāta Fransisko Sukres teikto.

Pēc dumpja, kurā Nacionālās gvardes karavīru grupa pirmdien uzbruka armijas komandpostenim Karakasā un tur nozaga ieročus, tika aizturēti vismaz 27 Nacionālās gvardes karavīri.

GALERIJA: Prezidenta vēlēšanas Venecuēlā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu