No Trampa golfa kluba Ņujorkā atlaisti tur gadiem ilgi strādājušie nelegālie imigranti

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

No ASV prezidenta Donalda Trampa uzņēmumam piederoša golfa kluba Ņujorkā šomēnes atlaisti vairāk nekā desmit nelegālie imigranti, kuri tur bija nodarbināti vairākus gadus. Kluba vadība esot zinājusi par darbinieku statusu, aģentūrai AP apgalvo atlaisto darbinieku advokāts Anibals Romero.

Kamēr ASV piedzīvoja ilgāko daļēju valdības darba apturēšanu valsts vēsturē, jo Tramps neatkāpās no prasības atvēlēt vairāk nekā piecus miljardus dolāru robežmūra celtniecībai, lai cīnītos ar nelegālo imigrāciju, kluba "Trump National Golf Club" menedžeris 18.janvārī citu pēc cita telpā iesauca duci tur strādājošo imigrantu un atlaida viņus no darba, stāsta Romero.

Daudzi atlaistie uzņēmumā strādāja vairāk nekā desmit gadus. Vadība esot zinājusi, ka darbinieki iesnieguši neīstus dokumentus, taču izlikusies to neredzam.

"Tas ir absurdi. Cilvēki tur strādāja 12, 13, 14 gadus," teica Romero. Vienam no darbiniekiem esot bijušas "atslēgas uz Ērika [Trampa] guļamistabu", piebilda advokāts.

Decembrī vairāki Trampa kluba darbinieki Ņūdžersijā atzina, ka esot pieņemti darbā par spīti tam, ka uzņēmuma vadība zinājusi, ka viņi valstī atrodas nelikumīgi. Vadība pat esot palīdzējusi iegūt neatbilstošus dokumentus.

Par atlaišanām Ņujorkas golfa klubā pirmais ziņoja laikraksts "The Washington Post".

Atbildot uz aģentūras AP jautājumiem par atlaišanām, Trampa dēls Ēriks sacīja, ka uzņēmums cenšoties identificēt viltotus dokumentus iesniegušos darbiniekus un "nekavējoties tos atlaist".

Taču Romero, kurš pārstāv arī Ņūdžersijas golfa klubā strādājušos imigrantus, iezīmē citādu ainu. "Klubā valdīja "neprasi un tev nestāstīs" attieksme," viņš saka. "Mēs pieprasām pilnvērtīgu izmeklēšanu."

Tramps priekšvēlēšanu kampaņas un prezidentūras laikā daudzkārt izteicies, ka nelegālie imigranti apdraudot ekonomiku un atņemot darbus amerikāņiem, kā arī pāri robežai atvedot narkotikas un noziedzību. Viens no Trampa skaļākajiem priekšvēlēšanu solījumiem bija uzbūvēt robežmūri uz ASV-Meksikas robežas.

Kad Tramps stājās ASV prezidenta amatā, viņš sava uzņēmuma "The Trump Organization" ikdienas pārvaldību uzticēja dēliem Ērikam un Donaldam Trampam jaunākajam. Uzņēmumam pieder 17 golfa klubi ne vien ASV, bet arī citviet pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu