“iPhone” aplikācijas kļūme ļauj noklausīties un novērot svešus cilvēkus (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aplikācijas "FaceTime" ikona.
Aplikācijas "FaceTime" ikona. Foto: EPA/Scanpix

Nupat atklāta kļūme aplikācijā “FaceTime” ļauj “Apple” lietotājiem noklausīties cilvēkus, kuriem viņi zvana, un pat novērot tos, pirms viņi ir atbildējuši uz zvanu.

Ziņas par kļūmi, kas tika pamanīta pirmdien, ātri vien izplatījās sociālajos tīklos un nonāca arī izdevuma “CNN Business” rokās, kur tā tika vairākas reizes pārbaudīta.

Paziņojumā kompānijas “Apple” pārstāvji pavēstīja, ka ir identificējuši problēmu un nedēļas gaitā tā tiks novērsta. Līdz tam, aplikācija lietotājiem nav pieejama.

Šī kļūme aktivizējas viedtālruņos un planšetēs, kurās uzstādīta iOS 12.1 operētājsistēmas versija, kā arī personālajos datoros, kuros uzstādīta macOS Mojave.

Šī kļūme ļauj cilvēkam, kurš veic zvanu, noklausīties zvana saņēmēju, pirms ir pacelta klausule. Zvana saņēmēja viedtālruņa ekrānā neparādās nekādi indikatori, ka ir aktivizējusies šī kļūme. Dažos gadījumos, kad nospiesta zvana atteikšanas poga tālruņa sānos, zvanītājs var arī novērot zvana saņēmēju caur telefona kameru.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu