Viedtelefonu tirdzniecībai pasaulē pērn rekordstraujš kritums (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pasaulē pērn piegādāti 1,4 miljardi viedtelefonu, kas ir par 4,1% mazāk nekā pirms gada, tādējādi reģistrēts visu laiku straujākais kritums, liecina tirgus izpētes kompānijas "International Data Corp." (IDC) apkopotā informācija.

Kritums galvenokārt tiek skaidrots ar to, ka patērētāji pirms savu telefonu maiņas šobrīd nogaida krietni ilgāk. Tāpat aizvien vairāk pieaug patērētāju neapmierinātība ar augstākā līmeņa ierīču cenu kāpumu, kā arī palielinās politiskā un ekonomiskā neskaidrība.

IDC norāda, ka Ķīnas tirgus, kas nodrošina aptuveni 30% no viedtelefonu kopējā tirdzniecības apjoma pasaulē, pērn ietekmēts jo sevišķi smagi, tam samazinoties par 10%.

Jaunākie dati liecina, ka Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums "Samsung Electronics Co." pagājušajā gadā saglabājis līderpozīcijas, tā tirgus daļai veidojot 20,8%.

Otro vietu spējis atgūt "Apple" ar 14,9% tirgus daļu, bet uz trešo vietu noslīdējis Ķīnas uzņēmums "Huawei", tā tirgus daļai veidojot 14,7%.

IDC arī vēsta, ka pērn ceturtajā ceturksnī viedtelefonu tirdzniecība pasaulē samazinājās par 4,9%, reģistrējot kritumu piekto ceturksni pēc kārtas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu