Sniega haoss Ziemeļitālijā; slēgta Brennera kalnu pāreja

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastrēgums uz Brennera autostrādes A22
Sastrēgums uz Brennera autostrādes A22 Foto: Ekrānšāviņš no video

Itālijas ziemeļos, Dienvidtirolē pie Austrijas robežas sniega lavīna sestdien skārusi tā saukto Brennera autostrādi (A22), kas pašlaik ir slēgta, radot lielus sastrēgumus un apgrūtinot atpūtnieku pārvietošanos. Cilvēki sniega lavīnā nav cietuši, taču pamatīga snigšana apgrūtina satiksmi arī daudzviet citur Itālijas ziemeļos, ziņo aģentūra ANSA.

Uz Brennera autostrādes pirms iebraukšanas Austrijā ir izveidojies kravas automašīnu sastrēgums, kas paralizējis arī tūristu pārvietošanos ar vieglajām automašīnām. Daudzi cilvēki savās automašīnās sēž jau vairākas stundas. Kravas furgoni bez sniega ķēdēm nekust ne no vietas, tādēļ uz dažiem piebraucamajiem ceļiem pienācīgi neaprīkotos transportlīdzekļus brīvprātīgā ugunsdzēsības dienesta darbinieki tālāk nelaiž.

Lavīnu draudu dēļ uz laiku slēgtas arī autostrādes SS12 un B182, taču vēlā pēcpusdienā situācija ir uzlabojusies un braukšanas joslas ziemeļu virzienā uz A22 atvērtas satiksmei.

Naktī uz sestdienu Dienvidu- un Austrumtirolē uzsniguši aptuveni 70 centimetri sniega. Stiprā vēja dēļ noteikts ceturtais lavīnu draudu līmenis piecu līmeņu skalā.

Itālijas ziemeļos šodien apgrūtināta arī dzelzceļa satiksme un vilcieni kavējas.

Savukārt Itālijas centrālajā un dienvidu daļā problēmas rada lietus un plūdi. Ūdens līmenis Venēcijas kanālos paaugstinājies līdz 110 centimetru atzīmei un arī Romā sestdien bez mitēšanās līst.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu