Tiesa liek Navaļnijam atsaukt pētījumu par korupciju Nacionālajā gvardē (1)

Pavērsiens "karbonādes klapēšanas" lietā
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Maskavas arbitrāžas tiesa uzdevusi Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija vadītājam Korupcijas apkarošanas fondam atsaukt pētījumu, kurā apgalvots, ka gaļas pārstrādes uzņēmums “Družba narodov” noslēdzis līgumu par pārtikas produktu piegādēm Krievijas Nacionālajai gvardei par mākslīgi paaugstinātām cenām, vēsta Krievijas medijs “Novaja gazeta”.

Uzņēmums “Družba narodov” bāzējas Krievijas okupētajā Krimā.

Korupcijas apkarošanas fonda pētījumā apgalvots, ka pēc tam, kad 2017.gada decembrī “Družba narodov”, saskaņā ar valdības lēmumu, kļuva par vienīgo pārtikas produktu piegādātāju Nacionālajai gvardei, iepirkumu cenas palielinājās vairākas reizes.

“Družba narodov” vērsās tiesā, uzskatot, ka fonda izmeklēšana graujot uzņēmuma reputāciju un pieprasīja šo pētījumu atsaukt.

Tiesa arī šo uzņēmuma prasību apmierinājusi.

Korupcijas apkarošanas fonda pārstāvji jau paziņojuši, ka tiesas lēmums tiks pārsūdzēts.

Lietu par iespējamo cenu uzpūšanu Nacionālās gvardes pārtikas iepirkumos pagājušajā gadā pēc Federālā Drošības dienesta prasības sāka arī Krievijas Pretmonopolu dienests.

Kā ziņots, jautājums par iespējamo korupciju Nacionālās gvardes iepirkumos pagājušā gada vasarā izraisīja skaļu skandālu, kurā tika ierauts Nacionālās gvardes virspavēlnieks, ģenerālis Viktors Zolotovs.

Par iespējamo korupciju Nacionālās gvardes pārtikas iepirkumā ziņoja arī opozicionāra Alekseja Navaļnija izveidotais Krievijas Korupcijas apkarošanas fonds.

Pēc šiem paziņojumiem Zolotovs publiski paziņoja, ka Navaļņijs esot attiecībā uz viņu izteicis aizvainojuši melīgas pārdomas, kuras tāpat vien nepiedodot, tāpēc viņš izsauc Navaļniju uz “dueli”, piesolot no opozicionāra “izklapēt karbonādi”.

Navaļnijs dueļa vietā piedāvāja Zolotovam rīkot debates kādā no federālajiem televīzijas kanāliem, no kā Zolotovs atteicās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu