"Viņa aizdedzināja manu dzīvokli atriebības dēļ." Ugunsgrēks Parīzē, kas prasīja desmit dzīvības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Naktī no pirmdienas uz otrdienu dzīvojamajā ēkā Parīzes centrā izcēlās liels ugunsgrēks, kurā bojā gāja desmit cilvēki, bet vēl vairāk nekā 30 cilvēki cieta. Aizdomās par ļaunprātīgu dedzināšanu turēta sieviete, kas dzīvoja ēkā. Kaimiņš laikrakstam "Le Parisien" stāstījis, ka sieviete esot viņa dzīvokli aizdedzinājusi atriebības dēļ.

"Viss sākās ar to, ka viņa skaļi spēlēja mūziku," stāsta ēkas iedzīvotājs, kas rakstā identificēts kā 22 gadus vecais Nikolass L. "Mēs šeit ievācāmies tikai pirms trim mēnešiem, bet tā nebija pirmā reize, kad viņa to darīja."

"Mēs viņu nekad nebijām redzējuši, bet regulāri dzirdējām viņu bļaujam vai izkliedzam nesakarīgus komentārus. Pirms apmēram divām nedēļām atbrauca policija, reaģējot uz sūdzību par viņas uzvedību," norāda Nikolass.

"Pirmdienas vakarā ar draudzeni pieklauvējām pie viņas durvīm, un viņa mūs sāka apsaukāt [aiz slēgtām dzīvokļa durvīm]," stāsta Nikolass, kurš strādā par ugunsdzēsēju. Pāris piezvanīja policijai, cerot, ka likumsargi palīdzēs rast risinājumu kaimiņienes biežajai trokšņošanai. Pēc apmēram 40 minūtēm policija atzvanīja un sacīja, ka nevarēs steidzamā kārtā nosūtīt policistus, iesakot pārim uz laiku doties prom no ēkas un ļaut kaimiņienei nomierināties.

"Ar draudzeni izgājām laukā. Es gribēju nakti aizvadīt kur citur, bet pieņēmu, ka līdz šim laikam policija jau būs tikusi ar viņu galā, tāpēc atgriezāmies," Nikolasa stāstīto atreferē portāls "The Local". "Pēc policistu aizbraukšanas viņa mēģināja izsist mana dzīvokļa logu un izgāzt durvis, lai atriebtos. Kaimiņš pateica, ka viņa pie manām durvīm nolikusi papīru un koku, ko aizdedzinājusi."

"Tad es ar viņu aci pret aci sastapos kāpnēs. Kad vērsos pie viņas, viņa man novēlēja veiksmi un atgādināja, ka man kā ugunsdzēsējam patīkot liesmas," stāsta jaunais vīrietis. "Tad es sajutu deguma smaku."

Kad Nikolass tika līdz stāvam, kurā atradās viņa dzīvoklis, tas jau bija liesmās. Kaimiņiene no notikuma vietas bija aizbēgusi. Jaunais ugunsdzēsējs izsauca ugunsdzēsējus un pats tikmēr sāka evakuēt ēkas iedzīvotājus.

"Izejot ārā no ēkas, redzēju, kā sieviete aizdedzina divas atkritumu tvertnes. Viņa gaidīja, kas tagad notiks. Kā ugunsdzēsējs tādus notikumus nekad iepriekš nebiju pieredzējis. es nezināju, ka viņai ir psiholoģiskas problēmas. Es varēju iet bojā, mana draudzene tāpat. Mēs esam zaudējuši visu," atklāj Nikolass.

"Policija atbrauca un aizbrauca, un tagad desmit cilvēki ir miruši."

Viņš uzskata, ka likumsargi būtu varējuši aktīvāk rīkoties, lai novērstu traģēdiju.

Daudzi ēkas iedzīvotāji no liesmām centās patverties uz jumta. Apmēram 50 cilvēki tika izglābti ar kāpņu palīdzību.

"Kad mēs ieradāmies, mūsu priekšā bija apokaliptiska aina. Daudzi cilvēki, izkārušies pa logiem, sauca palīgā," norāda ugunsdzēsības dienesta preses pārstāvis.

Ugunsgrēka dzēšanā piedalījās apmēram 250 ugunsdzēsēju. Ievainoto vidū ir  seši ugunsdzēsēji. Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtināja tas, ka degošo dzīvokļu logi bija vērsti uz iekšpagalmu, kurā nevarēja iekļūt ugunsdzēsēju mašīnas.

Aizturētā sieviete pēc pratināšanas un medicīniskajām pārbaudēm tika ievietota Parīzes policijas psihoneiroloģiskajā izolatorā, ziņo raidorganizācija BBC.

Tik liels bojāgājušo skaits ugunsgrēkos Parīzē nav pieredzēts kopš 2005.gada, kad Parīzes 13.rajonā izraisījās ļaunprātīgas dedzināšanas rezultātā, dzīvību zaudēja 17 cilvēki, tai skaitā bērni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu