"Brexit" dēļ grozīs arī Veselības finansēšanas likumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ārsti operāciju zālē. Ilustratīvs attēls.
Ārsti operāciju zālē. Ilustratīvs attēls. Foto: SCANPIX

Saistībā ar plānoto Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) jeb "Brexit" tiks veikti grozījumi arī Veselības aprūpes finansēšanas likumā, otrdien vienojās valdība.

Veselības ministrija (VM) skaidroja, ka Veselības aprūpes finansēšanas likums dod tiesības ES pilsonim, kurš uzturas Latvijā saistībā ar nodarbinātību vai kā pašnodarbināta persona, kā arī viņa ģimenes locekļiem saņemt no valsts budžeta līdzekļiem apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus.

Saskaņā ar šo likumu, pēc 29.marta, kas ir "Brexit" datums, no valsts budžeta apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus saņems tikai tie Lielbritānijas pilsoņi, kuri Latvijā uzturas saistībā ar nodarbinātību, bet tādus pakalpojumus vairs nevarēs saņemt viņu ģimenes locekļi.

Tomēr, lai Lielbritānijas pilsoņiem, kuri likumīgi uzturējušies Latvijā līdz 29.martam, tiktu nodrošināti iespējami labvēlīgāki nosacījumi, valdība atbalstīja grozījumus Veselības finansēšanas likumā. Tiek rosināts papildināt pārejas noteikumus ar atrunu, ka līdz 2020.gada 31.decembrim Lielbritānijas pilsoņiem un viņu ģimenes locekļiem veselības aprūpes pakalpojumus nodrošina valsts obligātās veselības apdrošināšanas ietvaros, proti, viņiem pienāksies tā sauktais veselības aprūpes pakalpojumu "pilnais grozs".

Jau ziņots, ka Saeima pagājušajā nedēļā pieņēma deklarāciju par Lielbritānijas pilsoņu tiesībām Latvijā pēc "Brexit", ar kuru parlaments apliecina, ka Latvijas Lielbritānijas pilsoņiem, kuri likumīgi uzturas Latvijā, nodrošinās iespējami labvēlīgus uzturēšanās un darba nosacījumus arī tad, ja Lielbritānijas izstāšanās no ES notiks bez vienošanās.

Deklarācijā teikts, ka Saeima seko notikumiem saistībā ar "Brexit" un uzsver Lielbritānijas sakārtotas izstāšanās nozīmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu