FKTK vadītājs: Aktualizētā "Swedbank" lieta ir pagātne (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ziņas par AS "Swedbank" iespējamu izmantošanu naudas atmazgāšanā ir pagātne un banka par to jau ir sodīta, trešdien preses konferencē pauda Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītājs Pēters Putniņš.

Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica", kas Zviedrijas televīzijas izmeklēšanā bija Latvijas partneris, publicējis materiālu, norādot, ka starp "Danke Bank" un "Swedbank" Baltijas filiālēm notikuši aizdomīgi pārskaitījumi 2007.-2015. gadā. Aizdomīgo pārskaitījumu kopsumma bija 5,8 miljardi ASV dolāru.

Putniņš stāstīja, ka FKTK izskanējušo informāciju pārrunās ar banku, tomēr, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, "tās ir pagātnes lietas".

"FKTK jau ir sodījusi "Swedbank" par iekšējās kontroles trūkumiem, tomēr patlaban banka ir novērsusi visus iepriekš konstatētos trūkumus. Turklāt "Swedbank" ir noslēgusi procesu, kā rezultātā no bankas tika slēgti nerezidentu konti. Ja izrādīsies, ka daļa no "Danske Bank" līdzekļiem būs saistīta ar naudas atmazgāšanu, tad būs jāvērtē, cik vēl bankas ir iesaistītas," pauda Putniņš.

Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) norādīja, ka informācija par "Swedbank" ir jāpārbauda. "Jebkurš noziegums ir jāizmeklē, vienalga, kad tas ir noticis uzsvēra Kariņš.

FKTK 2016.gadā piemēroja "Swedbank" 1,4 miljonu eiro sodu par pārkāpumiem klientu darījumu kontrolē.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu